Bodo delije maščevale smrt svojega navijača?

Evroliga 16. Jan 20159:36 > 9:36

Ljubljana – Obračun Crvene Zvezde in Galatasarayja v 3. krogu Top 16 Evrolige bo minil pod strogim nadzorom. Razlog se seveda skriva v nesrečni smrti srbskega navijača pred zadnjim srečanjem teh dveh nasprotnikov v Istanbulu prejšnjega novembra. Prenos srečanja v petek ob 21:00 v živo na SK 1!

“Ne bomo bili amaterji kot turška policija. Gre za tekmo visokega tveganja, varnost bo povečana in prosim, da se vsi uskladimo s tem. Zvezda je prevzela veliko odgovornost in od tega ne bežimo. Želimo si, da bo vse šlo po načrtih in da zmagamo, kar je naš cilj,” je pred gostovanjem Galatasarayja v Beogradu dejal predsednik Crvene Zvezde Nebojša Čović.

Turke čaka peklensko vzdušje, saj so vstopnice za obračunv Areni že pošle. Spomnimo, da se je novembrska tekma med tema dvema nasprotnikoma začela z navijaškim incidentom, v katerem je življenje izgubil navijač Crvene Zvezde. Trener turške ekipe Ergin Ataman je pristaše rdeče-belih celo označil za teroriste, dovoljenje za prihod v Srbijo pa je dobil šele po posredovanju Crvene Zvezde pri najvišjih državnih organih.

“Vse smo naredili, da se tekma odigra v Beogradu z razumevanjem državnih organov, ki so po incidentu v Istanbulu reagirali ostro, ampak pošteno. Imeli so zaupanje v nas, da se tekma igra v Areni. Opravili smo veliko pogovorov z državnimi organi in tudi navijači. Apeliramo na njih, da se zadržijo metanja različnih predmetov na parket. Želimo pokazati, da lahko v atmosferi, ki je nastala po Istanbulu, lahko imamo normalno navijanje. Ne glede na to, ali bomo delali dobro ali slabo, nič ne more vrniti življenja Marku Ivkoviću,” je še dodal predsednik Zvezde, ki se dobro zaveda, da bo tekmo še posebej pozorno spremljalo tudi vodstvo Evrolige.

Guler: V športu ni prostora za politikoGalatasaray naj bi v Beograd prišel v zadnjem trenutku in se tako izognil morebitnim neprijetnim situacijam. Da igralcem v Areni ne bo lahko, se zaveda tudi eden najizkušenejših v turški vrsti Sinan Guler. “Najprej želim obsoditi incident, saj šport nikoli ne bi smel biti vpleten v takšne stvari. Rad bi videl, da se to ni zgodilo in da bi Marko lahko prišel na tekmo. Želel bi tudi izraziti sožalje njegovi družini in prijateljem. V istem času pa igramo zelo pomembno tekmo s Crveno Zvezdo, to bo težka tekma pred sijajnimi navijači, gre za obračun klubov iz dveh držav z dolgo košarkarsko tradicijo. Šport se vedno mora ločiti od politike, navijači bi morali podpirati svoje klube in morali bi narediti vse, da bi preprečili takšne incidente. Vse pomembno bi se moralo zgoditi na parketu,” je pred gostovanjem v Beogradu dejal Guler.

Prve tekme 3. kroga Top 16 Evrolige bodo na sporedu že nocoj, celoten spored najdete spodaj.

Evroliga, Top 16, 3. krog:

Skupina E

Ob 20:05 v živo na SK 2:Maccabi – Barcelona

Ob 20:15 v živo na SK 3:Alba Berlin – Real Madrid

Petek, ob 20:45 v živo na SK 5:Panathinaikos – Žalgiris

Ob 21:00 v živo na SK 1:Crvena Zvezda – Galatasaray

Lestvica:1. Real Madrid 4 točke2. Žalgiris 33. Maccabi 34. Panathinaikos 35. Alba 36. Galatasaray 37. Barcelona 38. Crvena Zvezda 2

Skupina F

Ob 19:30 v živo na SK 1:Anadolu Efes – CSKA

Petek, ob 19:00 v živo na SK 2:Fenerbahče – Olympiacos

Ob 20:30 v živo na SK 4:Laboral – Nizhny

Ob 21:00 v živo na SK 2:Unicaja Malaga – EA7 Milan

Lestvica:1. Olympiacos 42. CSKA 43. Anadolu Efes 44. Fenerbahče 35. Nizhny 36. Unicaja Malaga 27. Laboral 28. EA7 Milan 2

Author: Ž. Š., Foto: Crvena Zvezda/Facebook