SK 1 ob 20:45: Barcelona in Alba bijeta bitko za četrto mesto!

Evroliga 27. Feb 201512:54 > 12:54
Ljubitelji košarke tudi nocoj prihajate na svoj račun, saj se igrajo tekme osmega kroga v elitni Evroligi. V skupini E bo zelo vroče v bitki za napredovanje, saj vrh zaseda Real Madrid pred aktualnim evropskim prvakom Maccabijem, Barcelona pa se trenutno krčevito oklepa četrtega mesta, ki kot zadnje pelje v četrtfinale. Njen najresnejši tekmec v bitki za končnico bo prav današnji nasprotnik, Alba Berlin. Blaugrana je letos v drugem delu sezone sicer zabeležila štiri zmage in tri poraze, toda pred domačimi gledalci ostaja neporažena. Berlinčani so dobili tri tekme in štiri izgubili, so pa letos v prvem krogu doma že premagali Barco z 80:70 … Katalonci načrtujejo maščevanje in utrditev svoje pozicije na četrtem mestu. Alba se siver pred gostovanjem v dvorani Palau Blaugrana sooča z velikimi težavami s poškodbami; manjkala bosta dva ključna košarkarja, vodilni strelec James McLean in Cliff Hammonds. Toliko več bodo morali nocoj zatorej pokazati igralci, kot so Leon Radošević, Marko Banić in Jonas Wohlfarth, da bi ustavili najboljšega centra Evrolige, Anteja Tomića, in njegovega soigralca Justina Doellmana. Tekmo si lahko nocoj ob 20:45 v živo ogledate na našem prvem programu, v vaši družbi bo komentator Miha Gorela.


Tudi Barcelona je imela letos ogromno težav s poškodbami, a zdi se, da so jih Katalonci že prebrodili … Nared za tekmo sta Marcelinho Huertas in Tomas Satoransky, na krilih si minutažo delijo Edwin Jackson, Alex Abrines, DeShaun thomas, Brad Oleson, Mario Hezonja in Juan Carlos Navarro. Več minut bo nocoj v gostujočem taboru dobil Jonathan Tabu, saj je Hammonds odsoten.
Letos je trener Barcelone Xavi Pascual v začetni peterki priložnost ponudil že 12 različnim igralcem, nihče ni začel vseh tekem, saj so po eno izpustili tudi ustaljeni zvezdniki, kot so Huertas, Thomas, Doellman in Tomić. Pascual se zaveda, da Alba ne bo lahek nasprotnik, saj je letos že zmagala na prvi medsebojni preizkušnji, zmaga pa je po njegovih besedah zaradi neposredne bitke za končnico obvezna. Tako pomembne tekme Barca letos v Evroligi še ni igrala.
Trener Albe Sašo Obradović pa se zaveda, da na prvi tekmi januarja v kadru Barcelone ni bilo Navarra, Olesona in Abrinesa. “Ti igralci so zdaj zraven, mi pa smo brez McLeana in Hammondsa. K sreči zmaga na tej tekmi ni obvezna, vseeno pa bomo dali vse od sebe,” pa teren za morebiten poraz pripravlja Srb.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images