SK 3 ob 19:00: CSKA in Olimpiakos za vrh v skupini F!

Evroliga 3. Apr 201515:15 > 15:16
Nocoj boste na Televiziji Sport Klub na svoj račun prišli ljubitelji košarkarske Evrolige, saj se igrjao še zadnje tekme predzadnjega, 13. kroga v drugem delu sezone. V skupini E morata nocoj svojo tekmo odigrati samo še Crvena Zvezda in Žalgiris (obračun si lahko v neposrednem prenosu ogledate na našem prvem programu SK 1 ob 18:45), čeprav sta oba že brez možnosti za napredovanje v končnico. V omenjeni skupini vrh zasedata španska velikana Real Madrid in Barcelona, ki imata oba po deset zmag in tri poraze, sledi pa jima Maccabi iz Tel Aviva. Četrti Panatinaikos in peta Alba imata trenutno enako razmerje zmag in porazov (7:6), zato bo o četrtem in zadnjem potniku v četrtfinale odločal zadnji krog. V skupini F so si teoretično napredovanje med četrtfinaliste zagotovile že tri ekipe: CSKA, Fenerbahče in Olimpiakos, Rusi in Grki pa se nocoj srečajo v Moskvi, ker bo domača ekipa ponovno poizkušala prevzeti prvo mesto, ki ga je nekaj krogov držal turški velikan. Fenerbahče je v četrtek zvečer s 93:76 klonil na gostovanju v Baskiji pri Kutxi Laboral, zato so Carigrajčani pravzaprav ponudili darilo Moskovčanom, ki pa proti Olimpiakosu še zdaleč ne bodo imeli lahkega dela. Letos v začetku februarja je Olimpiakos v Dvorani miru in prijateljstva CSKAju prizadejal sploh prvi poraz v letošnji sezoni (84:76) in napovedal bitko za prvo mesto. CSKA je sicer na 12 tekmah v drugem delu Evrolige nanizal deset zmag in dvakrat izgubil, medtem ko je Olimpiakos devetkrat zmagal in trikrat izgubil. Spektakularni obračun za vrh v skupini F si lahko nocoj ekskluzivno ogledate na našem tretjem programu SK 3, ob 19. uri!


SREČATA SE NAJBOLJŠI NAPAD IN NAJBOLJŠA OBRAMBA EVROLIGE


Evropska košarkarska javnost z velikim zanimanjem pričakuje spopad evropskih velikanov v Moskvi … Če CSKA nocoj doma zmaga, si bo krog pred koncem tudi uradno zagotovil vsaj drugo mesto v skupini F, s tem pa prednost domačega terena v četrtfinalni seriji. Olimpiakos bi s porazom ostal na tretjem mestu, za Fenerbahčejem. Rdeči torej potrebujejo skalp v gosteh, da bi v zadnjem krogu še imeli možnost prehiteti bodisi Ruse bodisi Turke, kar pa ne bo lahka naloga, saj ima CSKA najboljši napad Evrolige … Letos v drugem delu sezone moskovski velikan na tekmo v povprečju dosega 88,6 točke, Olimpiakos pa se lahko pohvali z odlično obrambo, ki v povprečju na tekmo prejme samo 71,7 točke.
Olimpiakos bo danes tekmo najverjetneje igral brez čuvaja Vasilisa Spanulisa, zato si bodo dodatno minutažo na parketu bržčas razdelili Kostas Sloukas, Tremmell Darden in Matt Lojeski. Na krilih se jim bodo zoperstavili Vitalij Fridzon, Sonny Weems in Nando de Colo. Tekma bo prav posebnega pomena tudi za domačega zvezdnika, Srba Miloša Teodosića, ki se bo srečal s svojim nekdanjim klubom. V napadu mu bo na pomoč, kot ponavadi, priskočil še Aaron Jackson. Ustavljala ju bosta dva odlična branilca na žogi, Oliver Lafayette in Vangelis Mancaris.

LETA 2012 RDEČI DOBILI DRAMATIČNI OBRAČUN ZA NASLOV EVROPSKEGA PRVAKA

Omenjeni Teodosić je za Olimpiakos igral štiri sezone, med leti 2007 in 2011, leta 2010 je osvojil tudi naziv MVP igralca Evrolige. Rdečim je pomagal do dveh uvrstitev na zaključni turnir četverice, takrat pa so bili njegovi soigralci zdajšnji člani ekipe iz Pireja: Spanulis, Printezis, Kostas Sloukas in Dimitrios Kacivelis. Vseeno se Teodosić nekoliko manj rad spominja prve sezone v dresu CSKAja, ko je v velikem finalu Evrolige z 61:62 klonil prav proti nekdanjim soigralcem. Rdeči so v tretji četrtini že zaostajali za 19 točk, a s košem Georgiosa Printezisa vseeno 0,7 sekunde pred koncem dosegli odločilno točko za naslov prvaka.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Image