Ob 19:00 na SK 1: Pekel Pionirja za skalp Barcelone

Evroliga 20. Okt 201710:37 > 10:45
Turkish Airlines EuroLeague

Crvena zvezda bo danes lovila prvo letošnjo zmago v Evroligi. Naloga bo vse prej kot enostavna, saj v kultni Pionir prihaja velika Barcelona. Ob 19:00 v živo na SK 1. Nocoj na programih Sportkluba skupno štiri tekme najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Barcelona je ekipa, ki ima enega od štirih najboljših ‘rosterjev’ v Evroligi. Kažejo šampionske ambicije, v tem trenutku so najbolj uigrani, v najboljši formi, imajo štiri zmage v prvenstvu plus triumf proti Panathinaikosu s 27 točkami razlike. Dejstvo, da sta Navarro in Tomić 11. in 12. igralec, največ pove,” se moči Barcelone dobro zaveda trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

Rdeče-beli bodo tokrat pogrešali Nemanjo Dangubića. “Igrali bom brez njega, to bo šesta tekma, na kateri ne bomo kompletni. Njegovo odsotnost in energijo bomo morali nadomestiti. Pričakujem večjo odgovornost od ekipe, sploh v igri ena na ena in pri metu za tri točke. Obramba je na prvem mestu, saj lahko Barcelona vsakomur nasuje 80 ali 90 točk,” je dodal prvi mož stroke pri srbskih prvakih.

Barca v Beograd prihaja po fantastični predstavi v 1. krogu, ko je Panathinaikos v Kataloniji padel z 98:71, trener Sito Alonso pa vseeno čuti veliko spoštovanje do Zvezde, njenih navijačev ter polnega Pionirja. “Imamo nekaj negotovosti. Ne vem, kako bomo igrali na gostujočem terenu, sploh v tako posebni dvorani kot je Pionir. Številni igralci ne poznajo atmosfere, ki je lahko tam, in mislim, da bo to dober test, da vidimo, kje smo na ekipnem nivoju. Videli bomo, ali lahko bolje komuniciramo, kar bo zelo pomembno v takšnih pogojih,” opozarja Alonso.

Pred letom dni je Zvezda, takrat še pod vodstvom Dejana Radonjića, v Beogradu slavila s 76:65. “Atmosfera, ki jo ustvarijo navijači, je tako posebna, da ne moreš slišati niti himne Evrolige. Imajo posebne pesmi, koreografije, ki so zelo podrobno načrtovane, kar zelo otežuje komunikacijo v nasprotni ekipi. Sploh, če domača ekipa igra dobro, potem imate občutek, da so Lazić in soigralci sposobni izvenserijskih potez. Moramo zelo dobro odigrati v obrambi, da se slišimo, v napadu pa moramo biti pametni,” je Alonso razkril recept za zmago.

Na SK 2 ob 19:00 spremljajte obračun med Khimkijem in Žalgirisom, ob 21:00 sledi dvoboj med Valencio in Anadolu Efesom (Dino Murić), na SK 3 pa bo Olympiacos ob 20:00 gostil Unicajo.