Alimpijević pred Khimkijem: Nimamo časa za pripravo

Evroliga 23. Okt 201712:27 > 12:36
KK Crvena zvezda

Ta teden Evroliga prinaša dvojni spored. Crvena zvezda bo tako že v torek v Moskvi gostovala pri Khimkiju (ob 19:00 v živo na SK 1) in lovila drugo letošnjo zmago med evropsko elito.

Zvezdaši so v ponedeljek ob 13:00 iz Zagreba odleteli v Moskvo, kjer bodo v torek v 3. krogu Evrolige gostovali pri Khimkiju. Trener Dušan Alimpijević je v Rusijo odpeljal ekipo, ki je v nedeljo v jadranski druščini izgubila proti Cedeviti Jureta Zdovca. Rdeče-beli časa za poglobljene analize po porazu v jadranskem derbiju enostavno nimajo. Ob 17:00 po lokalnem času so prispeli v Moskvo, do treninga s Khimkijem pa bodo opravili samo en trening.

Izjemna ekipa, ki je s svojimi potezami v predhodnem prestopnem roku pokazala, da ne želi in ne bo zgolj sodelovala v letošnji Evroligi. S takšno ekipo, ki jo vodi Aleksej Šved, ima Khimki resne cilje v ligi VTB in Evroligi. Tu je tudi naš Štefan Marković, eden od najboljših organizatorjev igre v Evropi, ki na obe strani igra enako dobro, pa Jenkins, ki je tolikokrat pokazal svoje kvalitete, a tudi osebnost, ki je številni tujci nimajo, da se je povsem pripravljen podrediti ekipi. Mi na drugi strani v Moskvo odhajamo pa slabi tekmi v Zagrebu, nimamo niti veliko časa za pripravo, en trening, vendar smo že napovedovali, da nas čaka težak ritem v teh šestih dneh. Gremo v isti zasedbi kot za tekmo v Zagrebu, ni Dangubića, vsi ostali so pripravljeni,” je pred potjo v Moskvo dejal Alimpijević.

Da srbske prvake v Moskvi čaka vse prej kot lahko delo, se zaveda tudi kapetan Branko Lazić: “Da se ne bi preveč ponavljali, nimamo veliko časa, da se osvežimo in pripravimo. Vedeli smo, da nas v tem času čaka takšen ritem. Khimki je izkušena ekipa z veliko kvalitete, ki ji omogoča, da letos v Evroligi pride do odmevnega rezultata. Tu so Marković, moj nekdanji soigralec Jenkins, veliko kvalitetnih tujcev in seveda ruski reprezentant Šved, kot vodja ekipe. Izjemno atletska ekipa, toda gremo, da odigramo dobro tekmo, ker vsak dvoboj v tem tekmovanju veliko pomeni naši ekipi.”

Crvena zvezda se v sredo zgodaj popoldne vrača v Beograd, kjer bo že v četrtek gostila Maccabi.