SK1 ob 21:00 – "The Don" pričakuje Milano

Evroliga 24. Okt 201710:32 > 10:53
Euroleague Basketball

V košarkarski Evroligi nas prihajajoči teden čaka dvojni krog, kar pomeni dvojno akcijo in dvojno dozo vseh slovenskih košarkarjev, ki nastopajo v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi. Danes bo z Realom iz Madrida izmed slovenskih predstavnikov v akciji le Luka Dončić.

18-letni košarkarski dragulj Luka Dončić v domačem Wizink centru v Madridu pričakuje ekipo iz Milana, v kateri je še vedno registriran tudi Zoran Dragić, a klub zanj že išče išče novega delodajalca, potem ko se slovenski reprezentant počasi, a vztrajno vrača po poškodbi. Dragić na prvih dveh tekmah sezone Evrolige ni igral, kar pa ne moremo reči za Dončića, ki je bil daleč najboljši posameznik na prvi tekmi, ko je Real premagal Anadolu Efes, na drugi tekmi proti CSKA-ju pa je bil po indeksu spet najboljši košarkar, a so za igralca tekme izbrali Anthonyja Randolpha. Slednji bo zaradi poškodbe rame odsoten vsaj še 3 tedne.

EA Milano se je letos poleti spet močno okrepil, je pa res, da ekipe niso prevetrili v takšen obsegu, kot  v zadnjih letih. Glavna grožnja Milana je Andrew Goudelock, dobro poznani in dokazani strelec, ki bo imel ogromno pomoči tudi iz strani Mantasa Kalnietisa in Jordana Theodora. Skupno bodo skušali zaustaviti Dončića ob katerem pa ne bo srbskega centra Ognjena Kuzmića, ki je zaradi strganih kolenskih vezi že končal sezono. Real ima težave tudi s poškodbo Sergia Llulla, ki se je poškodoval v pripravljalnem obdobju na EuroBasket in bo odsoten še nekaj mesecev. Dobra novica je, da je že pričel z lažjimi individualnimi treningi.

To bo 11. medsebojni obračun Madrida in Milana, Real pa v zmagah vodi z 9 proti 1, edino zmago so košarkarji iz italijanske modne prestolnice dosegli leta 2009. Tekma bo imela še več slovenskega pridiha, saj bo glavni sodnik v Madridu Slovenec Damir Javor.

Današnje tekme 3. kroga Evrolige:

SK1 ob 19:00, Crvena Zvezda – Khimki

SK4 ob 20:05, Maccabi – Olympiakos

SK6 ob 21:00, Barcelona – Žalgiris