Pričakovano: Dončić MVP meseca oktobra

Evroliga 30. Okt 201715:00 > 15:04
Turkish Airlines EuroLeague

Luka Dončić je bil s strani Evrolige pričakovano izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) meseca oktobra. Slovenski čudežni deček je blestel na vseh štirih uvodnih preizkušnjah madridskega Reala v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Luka Dončić postavlja mejnik za mejnikom. Potem ko je kot prvi v zgodovini Evrolige dvakrat zapored postal najkoristnejši posameznik kroga, je sedaj postal še najmlajši MVP meseca v Evroligi. Ravno The Don je najzaslužnejši, da je Real Madrid brez poraza tako v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju kot v španskem prvenstvu.

Najboljšo predstavo je pokazal proti Milanu. Ob 27 točkah je zbral še osem skokov in pet podaj ter izsili deset osebnih napak, kar mu je prineslo rekordni statistični indeks 41.

Dončić je v prvih štirih krogih Evrolige v povprečju dosegal 24 točk, 6,8 skoka in 3,8 podaje. Ob tem je njegov indeks povprečno znašal 32,3 – skupni statistični indeks pa 129. Vrhunsko. Izjemno. Neverjetno.

The Don bo imel naslednjo priložnost za nov presežek v četrtek, ko bo s kraljevim klubom v okviru 5. kroga Evrolige v Madridu gostil Khimki – neposredni prenos dvoboja si ob 21:00 oglejte v živo na SK 1.