Vidmar se ne bo pridružil Dončiću

Evroliga 6. Nov 201713:42 > 13:45
fiba.basketball

Gašper Vidmar, ki je po koncu EuroBasketa in osvojitvi naslova evropskega prvaka končal svojo reprezentančno pot, je bil glavna želja madridskega Reala, saj so galaktiki močno zdesetkani na visokih položajih, a je posel padel v vodo.

Ognjen Kuzmić, Trey Thompkins, Sergio Llull in Gustavo Ayon. Tako dolg je spisek poškodovanih košarkarjev madridskega Reala, pri katerem je stvari v svoje roke vzel Luka Dončić, evroligaški MVP meseca oktobra. Real je želel med sezono že v svoje vrste pripeljati številne slovenske košarkarje in to tudi v želji, da Dončića obkroži s prijatelji in ga v Madridu zadrži vsaj še eno leto.

Gašper Vidmar je bil glavni kandidat za menjavo poškodovanega Kuzmića in po poročanju MMC-ja, se je Vidmar že dogovoril za prestop in triletno pogodbo, se pa vključeni strani nista uspeli dogovoriti za višino odškodnine, saj ima Vidmar pri Banvitu še veljavno pogodbo, ki jo je podpisal poleti. Banvit je odškodninsko ponudbo v višini 500.000 evrov zavrnil.

MMC navaja: “Real je bil ena izmed možnosti, ki sem jih imel. Toda v tem trenutku ne bo prestopa. Zadovoljen sem v Banvitu, hkrati pa je velika čast, da dobiš ponudbo kluba, kot je Real. V bistvu sem bil kar šokiran, ko sem slišal zanjo.”