Ob 21.00 na SK2: V Beograd prihaja Baskonia

Evroliga 23. Nov 201711:21 > 11:47
Turkish Airlines EuroLeague

Pred košarkarji Crvene zvezde je nov evroligaški preizkus. V 9. krogu v Kombank Areno prihaja Baskonia, ki bo nocoj lovila tretjo zaporedno zmago v Evroligi.

Beograjčani nocoj gostijo nasprotnika, ki so ga na sedmih evroligaških tekmah kar petkrat porazili. Baskonia bo zaradi dobre forme, ki so jo nocojšnji gostje ujeli po menjavi trenerja, trd oreh, a varovanci Dušana Alimpijevića nujno potrebujejo zmago, da prekinejo črni niz štirih zaporednih porazov.

Glavni adut domačih bo tudi tokrat Taylor Rochestie, najboljši strelec Crvene zvezde v tej sezoni, ki v povprečju dosega nekaj manj kot 17 točk in 5 podaj na tekmo. Veliko bo odvisno tudi od Milka Bjelice in Jamesa Feldeina, ki bosta za zmago domačih morala doseči vsaj svoje povprečje (12,4 točke in 10,1 točko).

Pri gostih je najbolj razigran Rodrigue Beaubois (na tekmo 14,6 točke), v napadu pa sta nevarna še Toko Shengelia in Jayson Granger.

Od prihoda trenerja Pedra Martineza je Baskonia postala zelo zrela napadalna ekipa, saj pod novim strategom v povprečju dosega 94,2 točki na srečanje. Na drugi strani je Zvezda druga najslabša napadalna ekipa lige, zato bodo morali gostitelji za zmago v obrambi zares blesteti.