Dončić: Ne vem še, če je to moja zadnja sezona v Evropi

Evroliga 30. Nov 201722:26 > 22:35
fiba.basketball

Slovenski košarkar Luka Dončić, ki že vso sezono blesti v dresu Real Madrida, je v pogovoru za Super EuroLeague spregovoril tudi o naboru za Ligo NBA.

Luka Dončić velja za enega izmed glavnih kandidatov, da bo na naslednjem naboru izbran kot prvi. 18-letnik je znova poudaril, da je z mislimi povsem osredotočen na Real Madrid, ki je po njegovem mnenju trenutno zanj najboljši klub.

Po odlično odigranem evropskem prvenstvu je Dončić v tej sezoni postal glavni nosilec igre kraljevega kluba, do tega kroga pa je bil tudi najboljši strelec najmočnejšega klubskega košarkarskega tekmovanja na stari celini.

Ne morem reči, če je to moja zadnja sezona v Evropi. Počakajmo. Najprej moramo videti, kako se bo odvila sezona. Nihče ne ve, kakšna je prihodnost,” je Dončić v intervjuju za Super EuroLeague odgovoril na vprašanje o naslednji sezoni.

Trdo treniram, a najbolj pomembno je, da se zabavam. Kadar ne uživam na parketu, igram slabo. Mislim, da je zame in za soigralce ključno, da se na parketu zabavamo. Užitek je igrati v klubu, kot je Real Madrid,” je še dodal Dončić. O njegovi prihodnosti je spregovoril tudi trener Reala Pablo Laso, ki upa, da bo na Dončića lahko računal tudi v prihodnji sezoni.

Real jutri čaka nova evroligaška preizkušnja, v Madrid prihaja Crvena zvezda. Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na televiziji Sportklub.