Ob 21:00 na SK 1: Zvezda na "obisku" pri Dončiću

Evroliga 1. Dec 201712:41 > 12:46
Turkish Airlines EuroLeague

Nocoj bodo na sporedu še zadnji trije obračuni 10. kroga evrolige. Daleč največ pozornosti bo deležen obračun med Realom Luke Dončića in Crveno zvezdo, zanimivo pa bo tudi v Moskvi in Atenah. Vabljeni v našo družbo!

Čeprav so poškodbe letos daleč največji sovražnik madridskega Reala, bo Crvena zvezda obračun v španski prestolnici začela v izrazito podrejenem položaju. Beograjčani so zbrali le dve zmagi, najmanj med vsemi ekipami, kar pomeni, da je končnica za njih iz kroga v krog bolj oddaljena. Tudi Madridčani na drugi strani na blestijo. Kuzmiću, Ayonu, Llullu in Randolphu se je na seznamu poškodovanih pridružil še Jeff Taylor, za nameček so izgubili štiri od zadnjih petih obračunov v evroligi. “Imeli smo čas za trening in pripravljeni pričakujemo obračun z Zvezdo, za katero slišim, da bo fizično zelo težak nasprotnik, kot vedno,” trener Pablo Laso opozarja, da bo treba vlogo favorita potrditi na igrišču.

Rdeče-beli se bodo poskušali izogniti že šestemu zaporednemu porazu. Verjetno Dušana Alimpijevića in sodelavce še najbolj skrbi dejstvo, da prav v nobenem primeru niso bili niti blizu zmagi, so pa proti Baskoniii vsaj presegli mejo 70 doseženih točk. Ekipa je po daljšem času kompletna in nadaljevanje szeone pričakuje brez zdravstvenih težav. “V Madrid gremo brez pritiska odigrati dobro tekmo. Oni so ekipe, ki je v tem trenutku v veliki meri odvisna od Luke Dončića, toda tu je še veliko drugih dobrih posameznikov,” meni mladi Dobrić.

Od Luke Dončića seveda veliko pričakujejo tudi domači navijači, Zvezdaši pa bi z izjemno obrambo na slovenskemu biseru lahko naredili prvi korak k tretji letošnji zmagi.

Ob 18:00 na “enki” spremljajte še obračun med CSKA-jem in Barcelono, medtem ko si dvoboj med Panathinaikosom in Unicajo ob 20:00 oglejte v živo na SK 3.