Zvezda doma razbila Efes za četrto zmago

Evroliga 8. Dec 201718:50 > 20:59
sport klub

Košarkarji Crvene Zvezde so pred domačimi gledalci vpisali četrto zmago, tokrat je padel Anadolu Efes s 100:81.

Varovanci Dušana Alimpijevića so prvič v letošnji sezoni nanizali dve zaporedni zmagi v Evroligi. Potem, ko so v prejšnjem krogu premagali Real je tokrat padel še Anadolu Efes.

Beograjčani so danes odigrali eno izmed svojih najboljših tekem v letošnji sezoni. Skozi celotno srečanje so imeli prednost v svojih rokah. Prvo četrtino so dobili za šest točk in s takšno prednostjo so tudi odšli na odmor. Njihova popolna dominanca proti Turkom se je začela šele v drugem polčasu, kjer so bili še bolj suvereni.

V drugem polčasu so v obeh četrtinah dobro igrali predvsem v obrambi, saj so nasprotniku v obeh četrtinah dopustili manj kot 20 točk. Sami pa so tako kot v prvem polčasu dosegli 50 točk in na koncu prilezli celo do stotice.

Najboljšo predstavo v dresu rdeče-belih je pokazal James Feldeine, ki je dosegel 29 točk. Pri Efesu je bil s 16 točkami najboljši Bryant Dunston. Sledil mu je Zoran Dragić, ki je v slabih 35. minutah dosegel 14 točk (met iz igre 6/11) k temu pa dodal še pet skokov in štiri podaje. Edo Murić v slabih šestih minutah se med strelce ni vpisal.