Real in Dončić gladko čez Bamberg

Evroliga 21. Dec 201722:14 > 22:17
Euroleague

Košarkarji Real Madrida so v treh dneh vknjižili dve evroligaški zmagi. Po Valenciji so na kolena spravili še Brose (66:81). Luka Dončić je dosegel sedem točk, pet skokov in osem podaj.

Euroleague

Madridčani so imenitno začeli tekmo. Razigran je bil predvsem Trey Thompkins, ki je za vodstvo 14:3 po petih minutah prispeval kar deset točk. Dončić je v igro vstopil v šesti minut in po zadetih prostih metih slovenskega košarkarja je prednost gostov narasla na 14 točk. Zatem je bil Ljubljančannatančen še izza črte, Real pa je prvo četrtino dobil z 29:13.

Španski velikan je brez težav držal visoko prednost. Tik pred koncem polčasa je ta narasla na 17, ob koncu tretje četrtine, ko je zadel razigrani Thompkins, pa je razlika prvič znašala 20 (46:66). Še dve točki več je bila najvišja, v zadnjih desetih minutah pa so nemški prvaki, ki na 13. medsebojni tekmi ostajajo pri le eni zmagi nad Realom, nekoliko zmanjšali visok zaostanek.

Dončić je na parketu prebil dobrih 24 minut. Ni bil pri metu, ob sedmih točkah pa je v statistiko vpisal pet točk in osem podaj ter zbral indeks 14. Prvi strelec srečanja je bil z 20 točkami Thompkins, 13 jih je pristavil Fabien Causeur.

Panathinakos je slavil v gosteh pri Crveni zvezdi, Maccabi pa je pred domačimi gledalci ugnal Fenerbahče.