Dončić zablestel v Carigradu

Evroliga 28. Dec 201721:22 > 21:23
Euroleague Basketball

Košarkarji madridskega Reala so v Carigradu premagali aktualnega evropskega prvaka Fenerbahče (77:79). Znova je blestel Luka Dončić.

fiba.basketball

Dončić je bil daleč najboljši posameznik na tekmi, bil je zgolj dva skoka oddaljen od trojnega dvojčka. V dobrih 30 minutah je 20 točkam dodal še 10 podaj, dvakrat je ukradel žogo, dosegel je statistični indeks 37

Gostitelji so tekmo začeli odlično, s kompaktno obrambo so onemogočili pripravo napadov nasprotnika, organizator igre gostujoče ekipe Facundo Campazzo je imel silne težave. Turki so čvrsti obrambi dodali še učinkovit napad, z zadetim metom za tri točke (13:6) je James Nunnally trenerja Reala Pabla Lasaprisilil v minuto odmora. Luka Dončić je s prihodom v igro malce izboljšal igro svoje ekipe, predvsem v obrambi, a prva meta za tri točke je zgrešil, po prvi četrtini pa je Fenerbahče vodil s 17:10.

V zaključku prvega polčasa so košarkarji iz španske prestolnice ostali brez Walterja Tavaresa, ki si je po Dončićevem slabem izvajanju avta privoščil kar dve nešportni osebni napaki nad Janom Veselyjem, zaradi česar je bil upravičeno izključen. Odhod centra v slačilnico njegovih soigralcev ni pretirano zmotil, Felipe Reyes je minuto in pol pred koncem polčasa izenačil na 32:32, na odmor so po Dončićevi podaji in trojki Treya Thompkinsa Španci odšli s prednostjo +1 (36:37).

Zmagovalec se je odločal v zaključku tekme. Dončić je dobri dve minuti in pol pred koncem ukradel žogo in povišal prednost na +4 (72:76), a je Datome s trojko vrnil udarec. Dončić je nato po nešportni osebni napaki Veselyja zgrešil deveti prosti met, naslednje tri je mirno zadel za 75:79. Turki so se prek Niccola Melijapribližali na koš razlike, imeli so napad za izenačenje, a je Wanamaker zgrešil odprt met s polrazdalje.