Na SK: Dončić gosti Maccabi, Zvezda pričakuje Žalgiris

Evroliga 5. Jan 201810:38 > 10:45
Turkish Airlines EuroLeague

Po uspešnem začetku leta in zmagi proti Petrol Olimpiji v regionalni druščini, je Crvena zvezda pred prvim evroligaškim izzivom v letu 2018. Zvezdaši v Beogradu pričakujejo vroči Žalgiris (ob 19:00 na SK 1). Luka Dončić z Realom gosti Maccabi (ob 20:45 na SK 2).

Žalgiris je ravno z zmago proti Crveni zvezdi v prvem krogu nakazal uspešno sezono, danes pa izbranci Šarunasa Jasikevičiusa veljajo za najprijetnejše presenečenje Evrolige. “Potrudili se bomo, da proti Žalgirisu popravimo vtis iz srečanja proti Olimpiji, predvsem zaradi tega, ker vlada veliko zanimanje za ta dvoboj. Žalgiris se na lestvici drži visoko z dobro in čvrsto igro. Za nas je vsaka zmaga v Evroligi velika. V odnosu na prvo srečanje sta obe ekipi pokazali napredek. Definitivno to ni Žalgiris iz prvega kroga, mi pa ne Zvezda iz prvega kroga. Hrabri nas, da smo pred njihovo polno dvorano pokazali, da se lahko kosamo z njimi. Ne vidim razloga, zakaj ne bi odigrali hrabro tudi na našem igrišču in poskušali priti do zmage,” si želi trener rdeče-belih Dušan Alimpijević.

“Zeleni gozd” v srbsko prestolnico prihaja na čelu z nekdaj enim najboljših branilcev v Evropi, ki se dobro zaveda, kaj jih čaka v dvorani Aleksandra Nikolića oziroma Pionirju. “Atmosfera, ki nas čaka tam, nam predstavlja oteževalno okoliščino. Najpomembnejše je, da se s tem sprijaznimo in ne reagiramo. Doma igrajo čvrsto, morda še bolj čvrsto kot je dovoljeno. In še pomembnejše, redkokdaj grešijo na domačem terenu,” se zahtevnosti gostovanja v Beogradu zaveda nekdanji ljubljenec ljubljanskega občinstva.

Luka Dončić nocoj z Realom pričakuje Maccabi (ob 20:45 v živo na SK 2). Slovenski reprezentant je leto zaključil v slogu in bo tudi tokrat prvi adut Pabla Lasa. “Poskušali bomo odigrati po najboljših močeh, da pridemo do zmage,” se nadeja prvi mož stroke pri Madridčanih.

Fenerbahce gosti Baskonio (ob 18:45 v živo na SK 2), Khimki gostuje pri Broseju (ob 20:00 na SK 3), zadnji Milano pa odhaja v Pirej k Olympiacosu (ob 20:00 v živo na SK 4).