Luka med boljšimi ob zmagi Reala nad Maccabijem

Evroliga 5. Jan 201822:28 > 22:44
Turkish Airlines EuroLeague

Luka Dončić je prispeval pomemben delež k novi zmagi Reala v evroligi nad Maccabijem. Slovenski košarkar je v dvajsetih minutah zbral 11 točk, 3 skoke in 4 asistence.

Real je imel v prvem polčasu kar nekaj težav s četo Nevena Spahije, na polčas so Luka & soigralci odšli z dvema točkama zaostanka, v drugem delu tekme pa zaigrali precej bolje in na koncu je bilo kar pet takšnih junakov, ki so zbrali vsaj 10 točk.

Pri domačih je z dvojnim dvojčkom zablestel Walter Tavares (10 točk in 12 skokov), največ točk pa je dosegel še en center Felipe Reyes (14.). Kljub temu, da so gostje izgubili, pa gre naziv igralca tekme nekomu iz njihovih vrst – Pierre Jackson je Realu nasul kar 29 točk.

Real se je z zmago prebil na četrto mesto (10-6), Maccabi je s točno polovičnim izkupičkom (8-8) osmi. Prihodnji teden Luko in njegove soigralce čaka obisk predmestja Moskve, kjer se bodo merili s Himkijem. 

Ta je danes dosegel pomembno zmago v Bambergu (70:74). Še eno simultanko z nasprotnikom je imel Aleksej Šved (28 točk), njegov soimenjak, slovenski reprezentant Aleksej Nikolić pa si je očitno po mnenju domačega stratega Andree Trinchierija na parketu zaslužil biti le slabo minuto, statistiko je pustil prazno.

Himki je trenutno na mestih, ki prinašajo izločilne boje, ruski klub je namreč sedmi z izkupičkom 9-7, medtem ko je nemški državni prvak trinajsti (6-10).

Olympiakos je doma pričakovano odpravil Armani iz Milana (87:80). Grki so imeli šred zadnjo četrtino varnih 17 točk zaloge, zato so se v zadnjih minutah lahko malce sprostili. Prvi strelec srečanja je bil z 20 točkami Andrew Goudelock.

Pirejčani skupaj s CSKA-jem držijo vodilno pozicijo  (12-4), Milano pa se počasi poslavlja od upov, da bi se zavihteli med najboljših osem, saj z Efesom taborijo na dnu razpredelnice (4-12).