Anketa evroligaških direktorjev: Dajte nam Dončića!

Evroliga 16. Jan 201818:22 > 19:00
Euroleague Basketball

V anketi med izvršnimi direktorji košarkarskih klubov, ki trenutno nastopajo v evroligi, se je še enkrat več pokazalo, kako zelo cenjena je mlada slovenska zvezda, Luka Dončić.

Ljubljančan si je eno izmed vodilnih mest denimo prislužil tudi med rubrikami, kjer ga sicer ne bi ravno pričakovali. Tako je ob vprašanju najboljšega voditelja zasedel drugo mesto (18.75 %) za Vassilisom Spanoulisom.

Na vprašanje, kdo bo prejel nagrado za vzhajajočo zvezdo sezone 2017/2018, je Luka premočno zmagal (87,50 %), medtem ko je po mnenju vodstva evroligaških moštev prvi tudi v dirki za naziv MVP-ja sezone (43,75 %).

Euroleague

 Najbolj zanimivo je vprašanje, ki se glasi takole: “Koga bi radi pripeljali v klub, če bi lahko izbirali med vsemi igralci in ekipami letošnje evroligaške sezone?” Tudi tu je Dončić zmagal (37,50 %), drugo mesto je zasedel Nando De Colo, tretje pa Jan Vesely.

Edina tema, kjer se slovenskega reprezentanta ne omenja, je zaupanje pri dodeljevanju odločilnega meta na tekmi. Tam bi se direktorji klubov raje odločili za De Coloja ali Spanoulisa (oba sta zbrala po 25 % glasov).