Šarunas: Sodniki so odločili tekmo! Kaj me sprašujete?

Evroliga 25. Jan 201823:48 > 23:50
youtube

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičius je za poraz svoje ekipe v 20. krogu Evrolige na gostovanju pri Panathinaikosu okrivil sodnike.

Turkish Airlines EuroLeague

Žalgiris je v drugem polčasu nadoknadil 20 točk zaostanka, bil le korak oddaljen od zmage, na koncu pa podaljšku vpisal osmi letošnji poraz. Legendarni Šarunas Jasikevičius je bil nezadovoljen predvsem z odločitvijo iz zadnjega napada svoje ekipe v 40. minuti, ko sodniki niso dosodili prekrška nad Kevinom Pangosom.

“Rad imam Panathinaikos in te navijače, lepo so me pričakali in zaradi tega se nadejam, da ne bodo jezni zaradi tega, kar bom povedal. Sodniki so odločili srečanje. Ponavljam, rad imam Pao in to organizacijo, toda prav tako vodim eno veliko ekipo in moram povedati, kaj si mislim,” je bil jezen nekdanji igralec Panathinaikosa.

Novinarji so Jasikevičiusa prosili, da objasni sporno situacijo. “Katero točno, preveč jih je bilo. Res ste me to vprašali? Neverjetno,” je odgovoril trener Žalgirisa.

Domači trener Xavi Pascual je bil razumljivo veliko bolj zadovoljen z razpletom srečanja: “Vodili smo z 20 točkami razlike in nato izgubili energijo in koncentracijo. Prav tako smo imeli težave z osebnimi napakami. Gostje so se vrnili in bilo je težko. Moja filozofija je, da ne govorim o sojenju in ne bi komentiral Jasikevičiusovega videnja dvoboja. Imel sem priložnost, da bi to naredil na predhodni tekmi pa nisem. Lahko bi omenil tudi nekatere situacije iz tega srečanje, vendar tega ne želim.”