MVP Evrolige meseca januarja je Nando De Colo

Evroliga 29. Jan 201814:51 > 14:55
Turkish Airlines EuroLeague

Francoski organizator igre Nando De Colo je v mesecu januarju moštvo CSKA-ja popeljal do štirih zmag in enega poraza, njegov mesečni indeks vrednosti pa je bil v povprečju eden najvišjih v zgodovini tekmovanja.

V prvem mesecu leta 2018 je francoski organizator igre v dresu moskovskega CSKA-ja Nando De Colo uspel izmed vseh košarkarjev najbolj redno prikazovati dobre predstave na parketu. CSKA je januar začel z grenkim porazom proti Barceloni, a so se varovanci Dimitrisa Itoudisa hitro odzvali in nanizal štiri zaporedne zmage, v veliki večini po zaslugah Francoza.

CSKA je trenutno najboljša ekipa Evrolige s 16 zmagami in le štirimi porazi v sezoni, obenem pa premore tudi najboljši napad v ligi, ki nasprotnikom v povprečju natrese več kot 85 točk. Še več, zaradi odličnih predstav De Coloja, je njegova ekipa proti Milanu in Anadolu Efesu presegel magično mejo 100 točk. 

Francoz je na petih odigranih januarskih tekmah v povprečju dosegal 18,4 točke na tekmo, za tri točke metal več kot 60-odstotno, obenem pa dodajal še tri skoke, štiri asistence in 1,4 ukradene žoge na tekmo. Njegov indeks vrednosti je v povprečju znašal kar 22,8 točke. Za francoskega košarkarja je to tretji naziv najboljšega v mesecu Evrolige, zaenkrat so to poleg njega dosegli le Juan Carlos Navarro, Vassilis Spanoulis in Ante Tomić.