Zizis: Tako Bamberg kot Zvezda težko v končnico

Evroliga 22. Feb 201817:07 > 17:10
Hans-Martin Issler/Bongarts/Getty Images

Grk Ilias Kantzouris bo na petkovi evroligaški tekmi proti Crveni zvezdi prvič s klopi vodil košarkarje Bamberga.

Dozdajšnji pomočnik Italijana Andree Trinchierija, ki je 19. februarja zapustil klop Bamberga, je tako dobil priložnost na klopi bavarskega kluba. Ilias Kantzouris bi si lahko z dobrimi rezultati do konca sezone priboril dolgoročno pogodbo, za kaj takega pa bodo potrebne zmage.

Igramo proti ekipi, ki ima v svojih vrstah zanimivo kombinacijo izkušenih in mladih igralcev, ki so polni energije. Vsaka njihova tekma je nabita z energijo. Morali bomo zaigrati zelo zavzeto, še posebej v obrambi. Ekipo sestavljajo igralci, ki so pri nas že zelo dolgo, v bližnji prihodnosti pa bo najbolj pomembno, da popravimo igro v obrambi. Potrebno bo opravljati več majhnih stvari na obeh straneh igrišča,” je pred tekmo povedal Kantzouris.

Kantzouris veliko pričakuje od izkušenega rojaka Nikosa Zizisa, ki je pred tekmo zatrdil, da je prišel čas, da ekipa navijače nagradi z odlično predstavo.

Igramo proti ekipi, ki ima podobne rezultate kot mi. Tudi oni se bodo zelo težko uvrstili v končnico. Zmagala bo tista ekipa, ki si bo zmage bolj želela. Nam je želje v zadnjih tekmah primanjkovalo. Igramo pred svojimi navijači, naredili bomo vse, da bodo po tekmi zadovoljni. V tej sezoni smo jih velikokrat razočarali,” je bil odkrit Zizis.

Nemška ekipa je z osmimi zmagami na 14. mestu, rdeče-beli pa ima pred petkovim nasprotnikom zmago prednosti.

Tekma je na sporedu v petek ob 20.45, prenos bo na kanalu Sportklub 3.