Alen Omić: "Reprezentanca? Bolj ne, kot ja"

Evroliga 31. Mar 20184:08 > 4:38
KK Crvena zvezda

Kot kaže je center Crvene zvezde že odigral zadnjo tekmo v dresu s slovenskim državnim grbom. Po odlični tekmi z Realom je spregovoril ekskluzivno za televizijo Sportklub Slovenija.

Omića smo vprašali, na kaj pomisli, koje govora o slovenski košarkarski reprezentanci. Center Crvene zvezde je odgovoril: “Moj izraz na obrazu vam lahko pove vse. Jaz pač nisem igralec na poziv. ‘Pridi, odidi, pridi, pa spet odidi…’ tega enostavno ne razumem,” je za začetek povedal Alen, ki je včeraj proti Realu zablestel z dvojnim dvojčkom (25 točk in 10 skokov).

Slovenija mi je dala vse, kar jasno spoštujem, toda, da se tako obravnava 25-letnega igralca, ki je dal Sloveniji nazaj vse, se boril za njo prek vseh starostnih kategorij in potem prideš do članov, pa se ti zgodi to. Nisem star 35 let in pri koncu kariere, za reprezentanco bi lahko igral še deset let! Kar so mi naredili na zvezi, tega ne želim preveč komentirati,” je dejal vidno razočarani Omić.

Najboljši igralec Zvezde včerajšnjega spektakla v dvorani Aleksandra Nikolića, je dejal, da se mu vse skupaj ne zdi pošteno in da si je tudi on – skupaj z Zoranom Dragićem – želel biti del uspeha na lanskoletnem Eurobasketu, kjer je imela Slovenija po njegovem mnenju ‘top’ ekipo.

Na vprašanje o hipotetičnem vpoklicu v reprezentanco s strani selektorja Rada Trifunovića, je Omić odgovoril: “Bolj ne, kot ja! Tudi v primeru, da bi šlo za dolgoročno zagotovilo o igranju, tako ali tako nikomur več ne zaupam. Četudi bi mi pod nos pomolili pogodbo, je ne bi podpisal. Zadeva, ki se je zgodila eno leto nazaj, me je preveč bolela.