Porzingis: Nihče iz NCAA blizu Dončića

Evroliga 20. Apr 201813:36 > 13:38
Turkish Airlines EuroLeague

Medtem ko se z Realom bori za preboj na zaključni turnir Evrolige, je Luka Dončić še naprej ena od osrednjih tem prihajajočega drafta lige NBA.

Turkish Airlines EuroLeague

Strokovnjaki so si enotni pri tem, da bo Luka Dončić na naboru lige NBA izbran med prvimi tremi. Nekateri so prepričani, da bi si zasužil celo številko ena, spet drugi, predvsem ameriški analitiki, prednost dajejo nekaterim zvezdnikom ameriške študentsske lige NCAA. Če vprašate trenutno poškodovanega centra New Yorka Kristapsa Porzingisa, ki se je na evropskem prvenstvu na lastni koži prepričal o kvalitetah Slovenca, ni dvoma, kdo na nabor prihaja z največjim renomejem.

Na tem draftu ga poznam daleč najbolje. Dončić je igralec, ki sem ga največ spremljal in proti njemu tudi igral. Poznam ga osebno. Noben univerzitetni NCAA igralec ne bi mogel imeti takih številk na najvišjem nivoju v Evropi. Luka igra proti profesionalcem in odraslim moškim, ne pa otrokom. Biti tako samozavesten pri teh letih, to je res neverjetno!” je bil Porzingis, ki so mu navijači kratkohlačnikov na njegovem naboru glasno žvižgali, saj nihče ni vedel za kakšen talent pravzaprav gre, poln hvale na račun Dončića. (vir izjave: NBA Slovenija/Facebook)