Evroliga na SK: Povratek Llulla in moskovski derbi

Evroliga 25. Apr 20189:40 > 9:42
Turkish Airlines EuroLeague

Tudi sreda prinaša nova košarkaška obračuna v evroligi, ki si ju boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na naši televiziji. Vse skupaj se bo začelo v Madridu ob 18:45, kamor prihaja grški Panathinaikos. V Moskvi pa bo imel CSKA na gostovanju pri Khimkiju prvo zaključno žogo.

Real Madrid pred domačimi gledalci čakata dve izjemno težki, a hkrati zelo pomembni tekmi v boju za Final Four, ki bo letos v Beogradu. Trenutno je rezultat v zmagah proti Panathinaikosu 1:1, kar pomeni, da so Španci v Grčiji prišli do pomembne zmage v gosteh. Vse skupaj pa bodo morali potrditi tudi danes in v petek, ko jih na parketu domače dvorane čaka obračun z zelenimi. Le ti so bili na prvi tekmi končnice prepričljivo boljši s 95:67, na drugi tekmi pa so morali priznati premoč Realu, ki je slavil z 89:82. Trener gostov Xavi Pasqual si želi vsaj ene zmage v gosteh, saj bi le tako serijo vrnil nazaj v Grčijo.

Bo pa današnjo tekmo, ki si jo boste od 18:45 dalje lahko ogledali na SportKlubu3 zaznamoval povratek dolgo časa poškodovanega Sergia Llulla, ki naj bi po napovedih danes dobil celo nekaj minut. Za četo Pablo Lassa je to seveda dobra novica, saj je Llull eden izmed pomembnejših členov Reala. Z njegovim prihodom pa bo imel skoraj zagotovo malce bolj drugačno vlogo v ekipi tudi Luka Dončić.

Na drugem obračunu ima danes na moskovskem derbiju CSKA priložnost, da se kot prva ekipa uvrsti na zaključni turnir. Pred domačimi gledalci so zabeležili dve dokaj tesni zmagi proti Khimkiju, ki si danes želi še naprej ostati v igri. Prvo tekmo je CSKA dobil za tri točke drugo pa za pet. Danes pa bi vse skupaj znalo biti še bolj zanimivo, kajti pri CSKA-ju bosta najverjetneje manjkala dva zelo pomembna člena Nando De Colo in Kyle Hines. Kako se bo odvijal moskovski derbi pa se lahko prepričate od 19:00 dalje na SportKlubu1.

Evroliga, četrtfinale, tretji tekmi:
Real Madrid – Panathinaikos (18:45, Sportklub 3) 1:1

Khimki – CSKA Moskva (19.00, Sportklub 1) 0:2