V živo na SK 1: Prva zaključna žoga za Dončića

Evroliga 27. Apr 201811:37 > 11:42
Turkish Airlines EuroLeague

Včeraj smo dobili prva dva udeleženca zaključnega turnirja Evrolige, nocoj pa bi utegnili dobiti še preostala dva, saj bo Real tretjo zmago lovil proti Panathianikosu, CSKA pa proti Khimkiju.

Čeprav ni igral skoraj devet mesecev, je Sergio Llull na tretji tekmi četrtfinalne serije takoj pokazal, kako pomemben je za madridski Real. Španski zvezdnik je razbremenil tudi našega Luko Dončića, ki sedaj lahko igra veliko bolj sproščeno. Ob tem ne gre pozabiti niti nekoliko daljše klopi Reala, saj Pablo Laso rotira praktično vse igralce, medtem ko Xavi Pascual četverici svojih rezervistov namenja zgolj drobtinice igralnega časa.

Velika težava Grkov je tudi v tem, da sicer izjemni Nick Calathes igra skoraj celotno srečanje, kar je v takšni seriji izjemno naporno. Zgolj Calathes in Mike James pa sama ne moreta premagati Reala. Vseeno se zdi, da bodo tudi nocoj odločale malenkosti. Nikakor pa ne gre spregledati niti tega, da Dončić niti na enem od prvih treh obračunov še ni zaigral na ravni, s katero je navduševal v rednem delu.

Obračun med Realom in Panathinaikosom od 21:00 naprej spremljajte v živo na SK 1, že ob 19:00 pa nas čaka četrti obračun med Khimkijem in CSKA-jem. Khimki je na tretji tekmi le uspel najti rešitev za CSKA in s prvo letošnjo zmago na medsebojnih obračunih uspel znižati na 1:2. “Ničesar ne bomo spreminjali v našem pristopu in mentaliteti. Moramo se pripraviti in igrati čvrsto, kar zahtevamo od igralcev na vsaki tekmi. In moramo igrati skupaj ter se boriti. Od tega bo vse odvisno,” meni trener Khimkija Georgios Bartzokas.

CSKA-ju se je na tretji tekmi še kako poznala odsotnost poškodovanih Kyla Hinesa in Nanda De Coloja, ki sta morda celo najpomembnejša igralca rdeče armade. “To bo težka playoff tekma. Moramo igrati še bolj čvrsto in tekmovalno,” je dejal trener CSKA-ja Dimitrios Itoudis, ki je v sredo proti Khimkiju doživel prvi letošnji poraz po šestih zaporednih zmagah.