Evroliga izbrala idealno peterko: Nova čast za Dončića

Evroliga 10. Maj 201810:37 > 10:39
Turkish Airlines EuroLeague

Pred finalnim turnirjem v Beogradu je Evroliga izbrala pet košarkarjev, ki so najbolj zaznamovali letošnjo sezono. V prvi peterki tekmovanja so Nick Calathes (Panathinaikos), Nando de Colo (CSKA), Luka Dončić (Real Madrid), Tornike Shengelia (Baskonija) in Jan Vesely (Fenerbahče).

Luka Dončić je že nekaj dni nazaj prejel nagrado za najboljšega mladega košarkarja v tekmovanju, zdaj pa mu je Evroliga poklnila še eno čast – mesto v idealni peterki sezone 2017/2018. 

Edini, ki je ubranil mesto v idealni peterki je Nando de Colo, ki je bil v tej peterki tudi lani, medtem ko so Luka Dončić, Nick Calathes in Tornike Shengelia prvič med najboljšimi petimi v Evroligi. Jan Vesely se je v prvo peterko uvrstil dve sezoni nazaj. 

Najboljših pet košarkarjev Evrolige so izbirali navijači in mediji. Druga peterka bo znana jutri, MVP tekmovanja pa po zaključnem turnirju četverice v Beogradu, kjer bomo imeli možnost na delu videtu tri iz prve peterke, saj se bosta pomerila Dončićev Real z De Colojevim CSKA-jem in Fenerbahče Jana Veselyja z Žalgirisom.

F4 Evrolige si boste od 18. – 21. maja lahko v celoti ogledali tudi na naših programih.