Vitoria bo gostiteljica naslednjega F4 Evrolige

Evroliga 15. Maj 201812:02 > 12:16
Jamie McDonald/Getty Images

Evroliga je razkrila gostiteljico naslednjega zaključnega turnirja četverice tega tekmovanja, košarkarska smetana se bo ob koncu sezone 2018/2019 zbrala na severu Španije v Vitorii, ki je domovanje Baskonije.

Evroliga je na uradni spletni strani objavila, da se bo naslednji F4 odvil v baskovnski prestolnici Vitoria-Gasteiz na severu Španije. V petek se začne zaključni turnir četverice v Beogradu, kjer bomo dobili zmagovalca sezone 2017/2018.

“Prvič se bo zgodilo, da bo Vitoria, mesto ene najpomembnejših ekip v Evroligi – Baskonije, gostila zaključni turnir. Dvorana, v kateri se bo odvil turnir, je legendarna Fernando Buesa Arena, ki sprejme več kot 15 tisoč ljudi. Dvorana je v preteklosti že gostila velike turnirje, kot je finale kraljevega španskega pokala in finale Eurocupa leta 2010,” so zapisali v sporočilu za javnost pri Evroligi. 

“Vitoria in Baskonija imajo zelo zvesto bazo navijačev in že dolgo čakajo na to priložnost. To je zaslužena nagrada za mesto, ki živi za košarko in takšna mesta v Evropi so redka,” je dejal direktor Evrolige Jordi Bertomeu

Sicer je bila po neuradnih podatkih za Beogradom naslednja na vrsti Moskva, a tega pri Evroligi niso nikoli želeli uradno objaviti. Moskva ima dva člana Evrolige in eno najslabših obiskanosti košarkarskih tekem.