Luka Real popeljal v finale evrolige!

Evroliga 18. Maj 201820:48 > 23:01
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkarji Real Madrida so drugi finalisti evrolige, potem ko so v beograjski Štark Areni premagali CSKA. V nedeljo se bodo Luka Dončić in soigralci pomerili proti Fenerbahčeju.

To je bila ena izmed najboljših sezon v evroligi, kar se konkurence tiče, zato sem še toliko bolj vesel, da nam je uspelo priti vse do finala. Toliko težav smo imeli s poškodbami celo zadnje leto, mislim, da smo si zaslužili,” je po zmagi 92:83 povedal junak zmage, Luka Dončić.

Pomemben delež k zmagi Reala sta prispevali tudi poškodbi Andreja Voroncevića in Nanda de Coloja, ki sta udarca dobila tekom srečanja.

Pomemben delež k zmagi Reala sta prispevali tudi poškodbi Andreja Voroncevića in Nanda de Coloja, ki sta udarca dobila tekom srečanja. Za prvega naj bi bil zaključni turnir četverice po prvih podatkih že zaključen.

https://twitter.com/NBA/status/997557640250183681

Trener Madrida Pablo Laso je dal v pr vem polčasu priložnost vsem igralcem, Dončić pa je to najbolje izkoristil in dosegel 10 točk. Strelec prvega polčasa je bil igralec CSKA-ja, Corey Higgins.

Slovenski zvezdnik je v drugem polčasu spet zablestel s trojko z ene noge, ki je Real v 27. minuti odpeljala do vodstva 60:51. Edina stvar, ki španski ekipi ni šla, so bili prosti meti – do zadnje četrtine je bil njihov izkoristek 7/16!

Real je v zadnjo četrtino vstopil s prednostjo sedmih točk 63:56. CSKA se je še uspel približati na -3, a bliže ni šlo. Igralcem v belih opravah je skoraj vse letelo v koš in tako se bo kraljevi klub še desetič v zgodovini boril za titulo.

Prvo ime srečanja je bil spet slovenski zvezdnik, Luka Dončić, ki je zbral 16 točk in 8 skokov. Toliko točk je dosegel tudi Sergio Lull, Gustavo Ayon pa se je izkazal z dvojnim dvojčkom (12 točk in 11 skokov). Prvi strelec srečanja je bil Nando de Colo (20 točk).