Dončić: Zelo sem srečen, ker bom zaigral v finalu

Evroliga 18. Maj 201823:26 > 23:29
Turkish Airlines EuroLeague

Branilec Real Madrida in morda tudi prvi izbor na prihajajočem naboru Lige NBA Luka Dončić je po polfinalni zmagi kraljevega kluba proti moskovskemu CSKA-ju sijal od sreče.

Košarkarji Reala so se v evroligaški finale uvrstili z zmago proti moskovskemu CSKA-ju.

Madridčani so na sanjski način začeli Final 4 v Beogradu, kamor so se uvrstili po zares turbulentni sezoni, v kateri so imeli obilico smole s poškodbami. V določenem trenutku so pogrešali kar šest ključnih igralcev, a kljub temu navdušili. S tem se strinja tudi Luka Dončić, ki je v polfinalu v 30 minutah vpisal 16 točk (met iz igre 4/12), sedem skokov, dve asistenci in eno ukradeno žogo. Na svojem računu je imel tudi tri izgubljene žoge.

Zaradi vseh poškodb je za nami zares težka sezona. Če upoštevamo vse poškodbe, je to ena izmed najbolj impresivnih sezon v Evroligi. Zelo sem srečen, ker bom imel priložnost, da zaigram v finalu,” je po zmagi razlagal Dončić.

Košarkarski čudežni deček je po sijajnih predstavah v rednem delu Evrolige povsem zasluženo postal član idealne petorke, kljub 19 letom pa ima že ogromno izkušenj.

https://twitter.com/NBA/status/997557640250183681

Veliko sem se naučil že na lanskem Final 4, na tej tekmi pa je bila odločilna naša odlična obramba in dejstvo, da smo zaustavli Sergia Rodrigueza. Največ zaslug za to gre Rudyju Fernandezu, Jeffu Taylorju in Facundu Campazzu, ki so bili izvrstni. Veliko nam pomeni tudi povratek našega najboljšega igralca Sergia Llulla, ki je najboljši košarkar v Evropi,” je po tekmi presrečno razlagal Dončić.

Sem v odlični formi in misllim, da sem pripravljen za finale. Vem, da imam tukaj veliko navijačev, nekaj jih je prišlo iz Slovenije, nekaj pa jih je tudi iz Madrida,” je še dodal Dončić, ki v Beogradu kot navijač Crvene zvezde vselej rad igra.

Slovenski reprezentant se je za konec razgovoril še o finalu: “Fener je izredno težek nasprotnik, imajo odlične igralce, neverjetne navijače in najboljšega trenerja.