Najboljši trener proti najboljšemu igralcu za lovoriko!

Evroliga 20. Maj 20188:41 > 8:47
Twitter

Danes ob 20. uri se bo začelo še zadnje dejanje letošnje sezone v Eurolegue. Danes je na sporedu zadnji dan Final Foura, kjer se bosta za krono udarila turški Fenerbahče in španski Real našega Dončića.

Turkish Airlines EuroLeague

V Beogradu bodo danes ob 20. uri vse oči usmerjene v veliki finale, kjer se bosta za naslov pomerila Fenerbahče, ki je v polfinalu ugnal Žalgiris in bo tudi branil naslov iz lanske sezone, ko je v finalu ugnal Olympiacos. Trener Turkov, Željko Obradović pa bo lovil že svoj jubilejni deseti naslov v tem tekmovanju.

In Real Madrid, ki je imel skozi celotno sezono ogromno težav s poškodbami se je v pravem trenutku sestavil in ujel svojo vrhunsko formo. V polfinalu so predvsem po zaslugi dobrega drugega polčasa ugnali CSKA iz Moskve. Glavna kreatorja zmage sta bila Luka Dončić in Serrgio Llull, oba sta dosegla po 16. točk. Galaktiki danes lovijo že deseti naslov, Dončić pa svojega drugega.
Luka Dončić je bil letos že izbran za najbolj obetavnega mladega košarkarja, bil je izbran za prvo peterko, zdaj pa je postal še najkoristnejši košarkar sezone 2017/18. In zato bo danes prav zanimivo videti, ali bo najboljši trener v tem tekmovanju uspel vsaj delno omejiti čudežnega dečka iz Slovenije.

Vse skupaj se bo danes na SportKlubu1 začelo že ob 17. uri, ko se bosta v boju za tretje mesto udarila CSKA in Žalgiris. Sledi veliki finale ob 20. uri.