Bo Žalgiris uspel zadržati Šarasa?

Evroliga 22. Maj 20181:59 > 2:02
Turkish Airlines EuroLeague

Športni direktor litvanskega Žalgirisa Paulius Motiejunas pravi, da bo poleti zelo težko zadržati glavnega trenerja Šarunasa Jasikevičiusa v moštvu iz Kaunasa tudi v naslednji sezoni.

“Trenutne možnosti so 50:50, samo to vem in mi je jasno. En dan odidem mirno v posteljo z mislijo, da bo zagotovo ostal, drugi dan sem prepričan, da bo odšel. Slišim veliko govoric o evropskih in NBA klubih. Mi imamo svoje pozitivne točke, tako kot ostali. Tudi mi mu lahko ponudimo, kar si želi v želji, da ostane v našem mestu,” je dejal GM Žalgirisa Paulius Motiejunas.

Šarunas Jasikevičus je z Žalgirisom v Beogradu sezono končal na tretjem mestu, že uvrstitev na zaključni turnir četverice pa je bila sama po sebi senzacionalna. V polfinalu je Žalgiris izgubil proti Fenerbahčeju, v tekmi za tretje mesto pa je premagal dobro znani CSKA.

“Real bo zagotovo zadržal Pabla Lasa in ne bo menjal sistema v katerem deluje. Nisem zaskrbljen v vezi z Realom, vseeno pa ostajam v kontaktu z ekipo, ki smo jo na zaključnem turnirju premagali,” je dejal Motiejunas.

Po koncu zaključnega turnirja v Beogradu se je trener CSKA-ja Dimitris Itoudis razhudil ob vprašanju o njegovi odpustitvi, Jasikevičius pa ni znal najti vprašanja ali ostaja ali gre. Morda pa bo prišlo do zamenjave?