"Slovenec" Pangos na pragu Barcelone

Evroliga 5. Jun 20185:43 > 5:47
Euroleague

Organizator igre Žalgirisa Kevin Pangos bo, po poročanju portala Sportando, v naslednji sezoni igral za Barcelono, s katero se je že dogovoril za sodelovanje za dve leti.

Kanadčan s slovenskimi koreninami Kevin Pangos je v minuli sezoni pod taktirko Šarunasa Jasikevičiusa igral odlično in na tekmo dosegal 12.6 točke (48% za tri) ter Žalgiris popeljal do velikega uspeha – uvrstitve na zaključni turnir četverice Evrolige in do skupnega tretjega mesta v tekmovanju. 

Odlične igre so privabile pozornost številnih moštev, med katerimi so nekatera tudi iz lige NBA. Na koncu je bila Barcelona, ki se v zadnjih letih ukvarja s slabimi igrami in številnimi porazi, najbolj konkretna, in je le malo po koncu evroligaške sezone v svoje vrste uspela pripeljati prvo veliko okrepitev. 

Sportando piše tudi, da bi Pangos v svojem novem klubu lahko sodeloval s svojim zdajšnjim trenerjem Jasikevičiusem, ki ga Barca vidi kot najboljšo rešitev za trenerski stolček.

Katalonci, ki jih trenutno vodi Svetislav Pešić, igrajo v polfinalu španskega košarkarskega prvenstva proti Baskoniji. Ekipa iz Vitorije je prvo tekmo prepričljivo dobila z 86:61.