Panathinaikosu pripadel grški derbi z Olympiacosom

Evroliga 9. Nov 201821:54 > 21:58
Twitter

Derbi 6. kroga dveh grških klubov v Euroleague je pred domačimi gledalci dokaj zanesljivo dobil Panathinaikos, ki je slavil s 93:80.

Vedno vroči grški košarkaški derbi med Panathinaikosom in Olympiacosom so tokrat dobili zeleni in slavili še četrtič v letošnji sezoni, rdeče-belim pa so prizadejali tretji poraz.

V Atenah smo videli dva povsem različna polčasa. V prvem malenkost bolj prevladovali gostje, ki so v prvi četrtini bili še nekako izenačeni z domačini v drugem pa so prevzeli pobudo in na odmor odšli s prednostjo 48:41.

V drugem pa so se na krilih svojih navijačev razleteli košarkarji Panathinaikosa, najprej so dokaj hitro izenačili in potem že do konca tretje četrtine vodili za pet točk. Tudi v zadnji četrtini so nadaljevali z odlično predstavo tako v napadu kot tudi v obrambi in kaj hitro je bilo jasno, da je tekma odločena. Drugi polčas so dobili domači s kar 52:32 in postali začasni kralji Aten v košarki.

Pri domačih je bilo razpoloženih kar nekaj igralcev. Po točkah je najbolj izstopal Lukas Lekavicius, ki jih je dosegel 17. Nick Calathes je ob 14 točkah prispeval še sedem asistenc, razpoložen pa je bil tudi James Gist z 10 točkami in 6 skoki.

Olympiacos je imel zgolj tri razpoložene igralce, ki so presegli mejo 10 točk. Izstopal je najboljši strelec tekme Georgios Printezis, ki je bil s 26 točkami nezaustavljiv. 17 točk je dodal še Jannis Tima. Malenkost pa je razočaral izkušeni Vassilis Spanoulis, ki je dosegel samo štiri točke.