Na SK: Rdeča armada v Podgorici, Blažič gosti Milano

Evroliga 23. Nov 201812:11 > 12:14
Svetozar Janičić

Z današnjimi štirimi tekmami se bo zaključil naporen dvojni ritem Evrolige v tem tednu. Budućnost z Alenom Omićem ob 20:30 gosti CSKA (SK 1), Jaka Blažič in Barcelona pa ob 21:00 pričakujejo vroči Milano (SK 3).

Moskovčani v letošnji sezoni še ne poznajo poraza in bodo tudi v Podgorici v vlogi absolutnega favorita. Budućnost je v prvih osmih krogih slavila samo enkrat in več kot očitno jo čaka izjemno težka naloga, če bi se želela vsaj teoretično boriti za končnico.

Na drugi strani lahko prvaki lige ABA zaigrajo povsem neobremenjeno, saj ne igrajo pod pritiskom rezultata, kot to velja za goste iz ruske prestolnice. Aleksandar Džikić bo vnovič veliko stavil na Alena Omića, ki je praktično v vseh statističnih stolpcih med boljšimi igralci Budućnosti. Pri CSKA-ju nevarnost prihaja iz različnih naslovnikov. Cory Higgins, Nando De Colo, Will Clyburn in seveda Sergio Rodriguez so v vsakem trenutku sposobni odločiti srečanje in praktično sami prevesiti tehtnico na stran CSKA-ja.

Tudi zgodovina govori v prid CSKA-ja, ki je v sezoni 2001/02 dobil oba evroligašak obračuna proti Budućnosti. V Moskvi je rdeča armada slavila z 88:83, v Podgorici pa bila še veliko prepričljivejša – 103:72. Kako bo tokrat, od 20:30 naprej spremljajte v živo na SK 1.

Že ob 18:45 na SK 2 spremljajte obračun med Žalgirisom in Khimkijem, Baskonia in Panathinaikos se bosta pomerila ob 20:30 (v živo na SK 3), ob 21:00 pa bo Jaka Blažič z Barcelono gostil Milano. Italijani spadajo med najprijetnejša presenečenja letošnje Evrolige, tudi Katalonci pa igrajo zelo dobro, kar nam obeta predstavo za košarkarske sladokusce.