Real se je poigral z Barcelono in jo ugnal za 27 točk!

Evroliga 13. Dec 201822:18 > 22:20
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkarji Real Madrida so na tekmi 12. kroga Evrolige največjemu rivalu Barceloni odčitali pravo lekcijo in Katalonce premagali z 92:65.

Kraljevi klub je tako prišel do desete zmage v tej sezoni Evrolige in se na drugem mestu izenačil s CSKA-jem. Za Barco je bil to tretji zaporedni poraz, s šestimi zmagami in šestimi porazi pa je ekipa, ki jo vodi Svetislav Pešić na šestem mestu.

Aktualni evropski prvaki so v prvem polčasu navdušili, predvsem pa je s potezo ob koncu druge četrtine navdušil Facundo Campazzo, ki je zadel izpod svojega koša. Real je ob polčasu vodil s 53:30.

Madridčani so se v drugem polčasu znašli v težavah po delnem rezultatu 12:0 v korist Barcelone, a se dovolj hitro prebudili in tekmo mirno pripeljali do konca.

Za Barco je bilo to nov hud poraz na el clasicu. Real je v lanski sezoni v Barceloni slavil s 101:74, tudi leto pred tem pa so Madridčani v katalonski prestolnici slavili z zanesljivih 102:63.

Prvo ime tekme je bil s 17 točkami Trey Thompkins, s 16 pa se je izkazal še Anthony Randolph. Klemen Prepelič pri Realu znova ni dobil priložnosti, na drugi strani pa je Jaka Blažič v štirih minutah igre ostal brez točke.