PAO doma presenetil CSKA, Bayern do zmage s preobratom

Evroliga 28. Dec 201822:19 > 22:49
Twitter

V Grčiji je danes Panathinaikos doma še dodatno poglobil krizo CSKAja. V Nemčiji pa je do zmage prišel domači Bayern, ki je po preobratu v drugem polčasu premagal trdoživo Budučnost s 93:88.

Panathinaikos je pred domačimi gledalci uspel ugnati ruski CSKA, ki je padel s 96:84. Gostje iz Moskve so tekmo bolje pričeli in vodili po prvi četrtini s 26:19. V drugi četrtini pa so se razigrali tudi zeleni, ki so na krilih svojih gledalcev favorizirane goste povsem potolkli, nadoknadili zaostanek in celo do konca polčasa prešli v dvomestno prednost 55:44.

Drugi polčas je bil izredno izenačen. Vse skupaj se je malce zapletlo ob koncu tretje in na začetku četrte četrtine, ko se je CSKA s serijo Grkom približal na samo dve točki. A so se potem prebudili tudi domači in zmago zadržali v svojih rokah.

Črnogorska Budučnost je bila v Munchnu na dobri poti, da pride do zelo pomembne zmage, a se je vse skupaj zalomilo v drugem polčasu in Bayern se je veselil zmage s 93:88.

Črnogorci so odlično začeli tekmo in dobili prvi polčas in obe četrtini. Čeprav so vodili že za +17 so na koncu na odmor odšli s prednostjo 11 točk.

Odmor je več kot očitno bolje koristil domačinom, ki so na parket v drugem polčasu vstopili povsem drugačni in hitro začeli topiti razliko. Zelo hitro na začetku zadnje četrtine je Bayern z odlično serijo prešel v vodstvo in prednosti ni več izpustil. Budučnost, ki je izpustila zmago iz rok je na koncu izgubila za pet točk. Junak pri nemški ekipi je bil Derrick Williams z 21 točkami.

Alen Omič pri gostih je v 16-ih minutah tekme dosegel 6 točk.