Aleksandar Džikić ni več trener Budućnosti!

Evroliga 29. Dec 201817:23 > 17:26
ABA, KK Budućnost Voli

Od včeraj dalje Aleksandar Džikič ni več trener Črnogorske Budučnosti, katero je v lanski sezoni popeljal v Euroleague in naj bi bil dolgoročna rešitev za ta klub pa so si v vodstvu kluba po dokaj slabem začetku sezone premislili.

Aleksandar Džikić klub zapušča v trenutku, ko je pred Budučnostjo derbi kroga in gostovanje v Beogradu pri trenutno še neporaženi ekipi Lige ABA Crveni zvezdi. Proti ekipi, ki je lani v finalu tega tekmovanja izgubila ravno proti Budučnosti, ki ravno zaradi te zmage letos nastopa v Euroleague.

Odločitev za zamenjavo trenerja je prišla po šestih zaporednih porazih proti: Gran Canarii, Ciboni, Anadolu Efesu, Fenerbahčeju, Krki in še v petek proti Bayernu. Na zadnji tekmi v Nemčiji so bili Črnogorci v lepi prednosti, ki pa so jo potem v drugem polčasu zapravili.

Pod Džikičem je Budučnosti uspelo, kar bo težko še kakšnemu trenerju, vsaj trenutno se Budučnost v Ligi ABA nahaja na četrtem mestu. V Euroleague pa so na 15. mestu s 6. točkami.

Kot glavna kandidata se omenjata Jasmin Repeša in Neven Spahija, kdo pa bo postal trener pa bo najbrž znano že kaj kmalu.