CSKA po preobratu do težke zmage proti Bayernu

Evroliga 17. Jan 201919:36 > 19:39
Twitter

CSKA Moskva je 19. krog Euroleague odprla s težko prigarano zmago proti nemškemu Bayernu, ki se je v prvih treh četrtinah dobro upiral Rusom, a na koncu vseeno klonil s 77:70.

CSKA, ki je v zadnjem obdobju v nestanovitni formi je tekmo pred domačimi gledalci odigral brez svojega zelo pomembnega aduta Corya Higginsa. Tudi tokrat pa so košarkarji CSKAja tekmo spet odprli preveč zaspano.

Nemški Bayern je namreč zelo hitro povedel z 20:6. Vendar so Moskovčani uspeli do konca prve četrtine zaostanek z delnim izzidom 7:0 zmanjšati na -7. Domači so se počasi prebujali in bili vse bližje Nemcem, z nekaj hitrimi akcijami je CSKA do polčasa zaostanek praktično povsem izničil in na odmor odšel z zaostankom 35:37.

V tretji četrtini smo spremljali dokaj izenačen obračun, kjer pa je Bayern z dodatnimi tremi točkami povečal svojo prednost na +5 pred zadnjimi desetimi minutami.

Rusi so se šele v zadnji četrtini razleteli po igrišču, kar pa je bilo na koncu več kot dovolj za zmago. Domači so se hitro približali in prvič na tekmi povedli z rezultatom 61:60, kmalu prednosti niso več izpustili iz rok. Z nekaj lepimi in hitrimi akcijami so si hitro priigrali neulovljivo prednost in na koncu slavili s 77:70. Domači so zadnjo četrtino dobili s 25:13.

Pri domačih je bil tokrat zelo razigran Will Clyburn, ki je dosegel 20 točk ter zbral 8 skokov, dosegel pa je tudi daleč največji statični indeks med vsemi na tekmi +27.