Fener do zmage nad Budučnostjo težje od pričakovanega

Evroliga 19. Mar 201920:28 > 20:38
Twitter

Fenerbahče je dobil drugo tekmo 27. kroga Euroleague. Vendar prvouvrščeno moštvo se je za zmago nad Budučnostjo moralo pošteno potruditi, saj so jim Črnogorci povzročali kar velike preglavice. Domači so na koncu slavili s 76:67.

Fenerbahče je dobro odprl tekmo in prišel tudi do prednosti +9. In takrat se je marsikomu zdelo, da bo tekma šla po začrtanih smernicah, vendar gostje se s tem niso strinjali. Prva četrtina je sicer pripadla domačim z 19:16, no v drugi pa je Budučnost eksplodirala in prišla do preobrata in tudi celo do prednosti +10. Vse skupaj je Fener do konca polčasa zmanjšal na zaostanek 39:36.

Tudi v drugem polčasu Turki niso delovali preveč prepričljivo. Do konca tretje četrtine so rezultat izenačili, potem pa v zadnji četrtini prišli do malce bolj občutne prednosti. Šele ob koncu tekme so varovanci Željka Obradoviča pokazali tisto predstavo, ki jih je krasila v večjem delu letošnje sezone. Zadnjo četrtino so dobili z 18:9 in se veselili zmage s 76:67.

Earl Clark je bil najbolje razpoloženi košarkar z 20 točkami. Pri domačih pa ni nihče preveč izstopal, največ točk je sicer dosegel Nikola Kalinič (14).