Real doma s težavami do zmage proti Milanu

Evroliga 20. Mar 201922:21 > 22:25
Twitter

Na zadnji tekmi 27. kroga je na gostovanje v Madrid prišla ekipa Milana, ki je v letošnji sezoni v zelo dobri formi. Le to so kazali tudi na današnjem dvoboju, vendar so na koncu morali priznati premoč belemu baletu, ki je bil boljši z 92:89.

Obračun med 3. in 6. uvrščenima ekipama je v Wizink centru bolje pričela ekipa Milana, ki je po prvi četrtini vodila s kar 33:19. V drugi četrtini je Milano najprej svojo prednost še povečal, med drugim tudi na +18. Potem pa se je Real vendarle prebudil in do konca polčasa zaostanek znižal na 56:50. V prvem delu je blestel je odlični Mike James, ki je dosegel kar 21 točk.

V drugem delu srečanja je Real stvari dokaj hitro postavil na svoje mesto in sicer prišel do prednosti, vendar Italijani se še zdaleč niso predali in še naprej konkretno dihali za ovratnik prvakom. V zadnjih deset minut srečanja je Milano odšel s prednostjo 75:74.

V zadnji četrtini si je Real nabral manjšo prednosti, ki je potem vse do konca srečanja ni več izpustil in z rok in slavil domačo zmago z 92:89.

Klemna Prepeliča za tokratno tekmo ni bilo v kadru Reala. Anthony Randolph pa je bil drugi najboljši strelec ekipe s 13 točkami. Eno več je imel na svojem računu Sergio LLull.

Junak in gonilna sila Milana je bil že omenjeni Mike James, ki je na parketu preživel praktično celo tekmo, dosegel pa je 35 točk ob osmih skokih in treh podajah.