Rudy Fernandez z noro trojko ob sireni za zmago Reala

Evroliga 28. Mar 201922:11 > 22:19
Getty Images

Košarkarji Real Madrida so dobili derbi 29. kroga Evrolige. Madridčani so v Atenah s 73:74 premagali Panathianikos. Gostje so do popolnega preobrata prišli s čudežno trojko Rudyja Fernandeza v zadnji sekundi obračuna.

Gostitelji so skušali pred domačimi navijači potrditi vstopnico v končnico in bili na dobri poti, da se Realu oddolžijo za lanski poraz v končnici. Imeli so celo 18 točk prednosti, a tudi to ni bilo dovolj.

Kraljevi klub je dobrih 21 sekund do konca prišel do napada za izenačenje/zmago in ga uspel izkoristiti. Delovalo je sicer, da se bo Facundo Campazzo zapletel, a je branilec žogo uspel spraviti do Rudyja Fernandeza, ki je nato dobro desetinko sekunde pred zvokom sirene zadel trojko za zmago iz nemogočega položaja.

Nad košem je razumljivo navdušen tudi Luka Dončić, ki ga čez nekaj ur čaka obračun z Goranom Dragićem. Tekmo med Miamijem in Dallasom si boste lahko ogledali na Sportklub 1.

V Atenah sta bila v domači ekipi s po 14 točkami najbolj razpoložena Keith Langford in Nick Calathes, pri Realu pa je isto število točk dosegel Walter Tavares. Fernandez je tekmo končal s 13 točkami.

Poglejte še preostale rezultate kroga in trenutno lestvico Evrolige.