EL: Fener in CSKA zanesljivo vstopila v končnico

Evroliga 16. Apr 201921:41 > 21:42
Turkish Airlines EuroLeague

Začela se je končnica košarkarske Evrolige. Fenerbahče je s 76:43 odpihnil Žalgiris, CSKA iz Moskve pa je bil 94:68 boljši od Baskonie.

Izbranci Željka Obradovića so na prvi tekmi v končnici navdušili. Obračun med Fenerbahčejem in Žalgirisom je bil relativno izenačen le v prvi četrtini, ko sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu. Sredi druge četrtine so Turki pobegnili s serijo osmih zaporednih točk in prvič povedli z dvomestno prednostjo. Po teh minutah se niso več ozrli nazaj in v 33. minuti povedli celo za 38 točk.

Fener je igral na “srbski pogon”, saj sta v turški ekipi navduševala Nikola Kalinić in Marko Gudurić. Prvi je tekmo končal s 16 točkami, tremi skoki in podajo, drugi pa je dosegel 13 točk in dodal še štiri podaje. Pri Žalgirisu je bil dvomesten le Marius Grigonis, ki je vpisal 10 točk.

Druga tekma je na sporedu v četrtek, prihodnji teden pa se serija seli v Kaunas.

Tudi v Moskvi je igrala le domača ekipa
Na drugi tekmi je CSKA dokazal, da bo v končnici znova zelo nevaren. Gostitelji so si odločilno prednost priigrali sredi tretje četrtine, ko so prišli do delnega izida 21:3. Ob koncu tretje četrtine je CSKA vodil s 73:52 in jasno je bilo, da je tekma odločena.

Moskovčani so v zadnji četrtini brez težav zadržali visoko prednost in na koncu slavili za 26 točk. Prvo ime tekme je bil z 19 točkami in petimi podajami Sergio Rodriguez. Pri gostih je bil s 17 točkami razigran le Shavon Shields.

Ekipi se bosta znova srečali v četrtek, nato pa sledi obračun v Španiji.