Khimki še močnejši – prihaja povratnik iz lige NBA

Evroliga 31. Jul 20190:13 > 0:18
Getty images/Streeter Lecka

Reprezentant Rusije in v zadnjih letih eden najbolj preplačanih košarkarjev v ligi NBA Timofej Mozgov se bo vrnil v Moskvo, kjer bo naslednjo sezono nosil dres Khimkija. Mozgov bo za Khimki zaigral prvič po osmih letih.

Ruski mediji poročajo, da so se zastopniki ruskega košarkarja Timofeja Mozgova in uradni predstavniki moskovskega kluba Khimki že dobili in dogovorili za podpis pogodbe. 

“Obe strani sta se strinjali, da pogodba traja le eno sezono. Mozgov je velik ulov in uspel je prepričati vodilne pri Khimkiju, da bo svoje poškodbe rehabilitiral do začetka sezone in da je v stanju, da pomaga klubu pri doseganju ciljev v Evroligi in VTB ligi,” je dejal vir blizu kluba iz predmestja Moskve.

Ruski center je lani bil v ekipi Orlanda, a zaradi poškodbe ni odigral niti ene tekme v sezoni. Klub iz Floride je na začetku julija prekinil pogodbo z Mozgovom, ki je leta 2016 osvojil šampionski prstan s Clevelandom. 

33-letni center je v ligi NBA igral za New York Knicks, Denver Nuggets, Los Angeles Lakers, Brooklyn Nets in Orlando Magic.

Khimki je poleti v svoje vrste pripeljal že ogromno okrepitev, prišli pa so Devin Booker, Jeremy Evans, Jevgenij Valjev, Janis Timma, Dairis Bertans, Stefan Jović, Andrej Desiatnikov in Sergej Karasjov.