Krstić iz pokoja v Partizan

Evroliga 19. Jan 201714:22 > 14:29
Getty Images, Christof Koepsel

"Večernje novosti" so objavile novico, da se nekdanji kapeta srbske košarkarske reprezentance Nenad Krstić vrača na parket, potem ko je podpisal pogodbo s Partizanom do konca letošnje sezone.

Izkušeni 33-letni center Nenad Krstić je na začetku sezone prestopil iz Galatasarayja v Anadolu Efes, a ni odigral niti ene tekme zaradi poškodbe. Kot pišejo “Večernje novosti”, je Krstić do konca sezone podpisal pogodbo s Partizanom, ki je bil njegov klub že na začetku tega tisočletja.

Krstić je v Beogradu igral med leti 2000 in 2004, potem pa je za štiri sezone odšel čez lužno v ligo NBA, kjer je nosil dres New Jersey Nets in bil soigralec Boštjana Nachbarja. Nekaj časa je preživel tudi pri ruskem Triumphu, a se je hitro vrnil v NBA, kjer je igral za OKC do leta 2011. Še kasneje je oblekel dres Bostona in moskovskega CSKA.

Nekdanji kapetan reprezentance Srbije je za svojo domovino igral od leta 2004 in OI v Atenah, osvojil pa je dve srebrni odličji na velikih prvenstvih, enega na EP 2009, drugega pa na SP 2014.