SK 1 ob 21:30: Se bo Zvezda maščevala za domači poraz?

Evroliga 24. Jan 201711:49 > 11:57
Turkish Airlines EuroLeague

Danes se prvimi tekmami 19. kroga nadaljuje Evroliga. Galatasaray gosti Maccabi, k Žalgirisu pride CSKA, Barcelona gostuje pri Panathinaikosu, Unics Kazan bo doma želel presenetiti Fenerbahče, Crvena zvezda pa se bo Baskoniji želela maščevati za domači poraz. Jim bo uspelo? Ob 21:30 na SK 1!

Crvena zezda letos navdušuje v Evroligi. Po 18 tekmah so z 10 zmagami in osmimi porazi na sedmem mestu, ki še zagotavlja uvrstitev v končnico. Danes ob 21:30 jih čaka težko gostovanje pri četrtouvrščeni Baskoniji, ki je v Beogradu slavila s 70:63. Maščevanje bi bilo sladko, a bo do njega težko priti, saj Baskonija pred domačimi navijači blesti. V letošnji Evroligi so doma izgubili le na eni tekmi, ko jih je 27. oktobra 2016 premagal Olympiakos.

Suverenost španske ekipe v Buesa Areni potrjuje tudi podatek, da je Baskonija v zadnjih dveh sezonah Evrolige doma dobila kar 21 tekem, izgubila pa le dvakrat. A Zvezda je v izvrstni formi. Beograjčani so vpisali kar pet zaporednih zmag, njihov najboljši niz v Evroligi v tem stoletju, nekaj pomembnih zmag pa so letos dosegli tudi na gostovanju.

Pred nami je srečanje dveh ekip, ki sta aktivni po vsem igrišču. Beograjčani bodo morali biti pozorni na Rodriguea Beauboisa, letos najboljšega strelca pri Baskoniji, ki v povprečju dosega 13,1 točko na tekmo. Pomemben člen v ekipi Sita Alonsa je tudi Johannes Voigtmann, ki je še vedno eden izmed najboljših skakalcev v Evroligi. A nasproti mu bo danes stal še boljši igralec v tej prvini Ognjen Kuzmić, ki na tekmo vpiše 10,1 točko in 7,9 skokov.

Španci so na zadnjih dveh domačih tekmah prešli mejo 100 točk, v povprečju pa letos dosegajo 80,9 točke, kar jih uvršča na peto mesto. Zanimivo bo videti kako se bodo spopadli z najboljšo obrambo Evrolige. Zvezda namreč nasprotnikom v povprečju dopusti le 73,2 točki. Beograjčani vodijo tudi v številu ukradenih žog na srečanje, najboljši v tej prvini pa je njihov Charles Jenkins.

Jaka Blažič v letošnji sezoni Evrolige v povprečju igra 16 minut in 51 sekund na srečanje in doseže le 5,7 točke in ujame nekaj manj kot eno odbito žogo. Nekdanji košarkar Crvene zvezde, pravi ljubljenec Delij, se torej v letošnji sezoni še ni naigral, a zagotovo bo danes še dodatno motiviran.

“V Beogradu sem preživel dve krasni leti, še vedno se slišim z nekdanjimi soigralci, s katerimi smo prijatelji, a na terenu se bo na prijateljstvo pozabilo. Moram pomagati svoji ekipi. Zelo sem vesel, da se v Beogradu še vedno spomnijo in cenijo to kar sem naredil za njih,” je na tiskovni konferenci pred srečanjem povedal Blažič in dodal: “Zvezda je v dobri formi, igralci so polni samozavesti in prihajajo k nam po zmago. Moramo odigrati vrhunsko obrambo in se z zmago oddolžiti za hud poraz v zadnjem krogu, ko nas je Olympiakos nadigral.”

https://www.instagram.com/p/BMbJul8g-mg/