Brose "nokavtiral" Maccabi, Armani nadoknadil minus 25

Evroliga 2. Feb 201722:04 > 22:10
Turkish Airlines EuroLeague

V srečanju Broseja in Maccabija, dveh ekip, ki sta v 20 krogih Evrolige skupaj uspeli nabrati le sedem zmag, je nemški klub slavil z 90:75 ter še poglobil krizo izraelskega predstavnika.

Največ zaslug za zmago Broseja proti izraelskemu “ponosu” (ki letos to ni) ima Latvijec Janis Strelnieks, ki se je ustavil pri 25 točkah, Darius Miller pa jih je dodal še 17. Pri rumenih je 22 točk prispeval Andrew Goudelock.

Tehtnico je na stran nemških prvakov nagnila odlično odigrana tretja četrtina, ki jo je ekipa iz Bamberga dobila s 15 točkami razlike, kolikor je znašal tudi prednost ob koncu srečanja. V zadnjem današnjem obračunu 21. kroga je Armani Milano z 89:87 doma slavil nad Darušafako.

Gre za svojevrsten podvig, glede na to, da je prednost turške ekipe na določeni točki srečanja znašala kar 25 točk! Ekipa trenerja Jasmina Repeše je ob polčasu izgubljala za 9 točk, a je z odlično zadnjo četrtino uprizorila fantastičen preobrat za sedmo zmago v sezoni. Darušafaka je utrpela enajsti poraz, tretji zapovrstjo.

Slabih 5 sekund do konca tekme je organizator igre pri Darušafaki, Brad Wanamaker zgrešil prosti met, ki bi lahko gostom prinesel izenačenje, na drugi strani pa je bil Ricky Hickman obakrat natančen. Tudi v naslednjem napadu je imel Wanamaker dva poskusa, drugega je namerno zgrešil, pri Darušafaki nihče ni pobral skoka in zmaga je ostala doma.

Pri Armaniju sta bila najboljša strelca Krunoslav Simon in Davide Pascolo (oba po 15 točk), pri gostih pa je bil najučinkovitejši Wanamaker z 20 točkami. Zoran Dragić je v 11 minutah zbral le dve točki in asistenco.

Oglejte si tudi lestvico Evrolige.