EL: Zmaga Fenerja po podaljšku

Evroliga 6. Dec 201921:21 > 21:25
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Fenerbahčeja so v 12. krogu Evrolige v Carigradu premagali Albo z rezultatom 107:102. Kljub tretji zaporedni zmagi za moštvo, ki ga vodi Željko Obradović težave ostajajo.

Po odlični igri v prvi četrtini in vodstvu s 14 točkami prednosti so v drugem četrtini nerazumljivo padli in na odmor odšli zgolj s točko prednosti (41:40)

Pri Albi so še naprej igrali pogumno in bili vseskozi blizu favoriziranemu tekmecu. Fener je nato s serijo 13:2 prišel do izdatnejše prednosti. Toda v zadnji četrtini so gostje vnovič zaigrali bolje in bili skorajda ves čas v vodstvu.

Ključni trenutek se je zgodil, ko je iz igre odšel Joffrey Lauvergne. Namesto njega je vstopil Derrick Williams. Američan je najprej dobro odigral v obrambi, ko je pri gostih poizkušal Niels Giffey, nato pa v protinapadu zabil za vodstvo s +3. Toda takšno vodstvo za moštvo Željka Obradovića ni bilo dovolj. Nekaj sekund pred koncem po metu gostov niso uspeli ujete odbite žoge in pri Albi so prek Luka Sikme izenačili na 88:88. 

Sledil je podaljšek in odgovornost so pri domačih prevzeli Kostas Sloukas, Nando De Colo in Ahmet Duverioglu ter moštvu prinesli peto zmago v letošnji sezoni. 

Najboljši strelec pri domačih je bil Kostas Sloukas, ki je dosegel 23 točk ter k temu dodal še 10 skokov. De Colo je dosegel 18 zočk, Mahmutoglu 17 in Lauvergne 15, ki je k temu dodal še 6 skokov. 

Pri gostih je 19 točk dosegel Rokas Giedraitis. Luke Sikma pa jih je dodal 18.