Kevin Punter in Štimac bosta okrepila Crveno zvezdo!

Evroliga 24. Dec 201914:57 > 14:58
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Kar se je že dlje časa govorilo naj bi kmalu tudi postalo dokončno uradno. Ameriški košarkar Kevin Punter je po prekinitvi sodelovanja z Olympiakosom že navezal stike s Crveno zvezdo, katere član naj bi dokončno postal zelo kmalu.

26-letni Američan je na začetku letošnje sezone okrepil ekipo Olympiakosa, kjer pa se ni ravno najbolj znašel. Nekako tako kot se tudi grški velikan ne znajde dobro med evropsko elito v letošnji sezoni.

V povprečju je Kevin Punter v Evroligi beležil 6.6 točke in 1,9 skoka na tekmo. Za rdeče-bele je odigral letos 11 tekem in na parketu v povprečju odigral 18,2 minuti.

Američan naj bi tudi uradno že prekinil sodelovanje z grškim velikanom, ki trenutno v Evroligi zaseda 10. mesto z enakim izkupičkom kot Crvena zvezda.

Ekipa iz Beograda naj bi bila s Punterjem že vse dogovojena, čakamo lahko samo še na uradno potrditev.

Punter je v preteklih letih igral med drugim tudi za: Lavrio, Antwerp, Roso Radom, Virtus Bolognio in zaAEK iz Aten, kjer je sodeloval s sedanjim trenerjem zvezde Draganom Šakoto in v sezoni 2017/18 osvojil FIBA Ligo prvakov in grški pokal.

Novi-stari igralec rdeče-belih iz Beograda pa bo postal tudi Vladimir Štimac. Srbski center je dosedanji del sezone preživel pri Fenerbahčeju s katerim pa ni podaljšal pogodbe.

Štimac je prvič za Beograjčane igral med letoma 2008-2010, ko je takrat ekipo vodil Svetislav Pešič. Član zvezde pa je bil tudi v sezoni 2015/16, ko je bil trener Dejan Radonjič.