EL: Zenit zmore brez Ayona, Shvedovih 30 točk premalo

Evroliga 10. Jan 202019:56 > 20:16
Ivan Korzhenevskiy/Euroleague Basketball via Getty Images

Zenit je v 18. krogu Evrolige premagal Himki z rezultatom 83:81.

Tekma na začetku ni prinesla veliko točko. Po prvih 10 minutah je bilo 15:16 za goste. V drugi četrtini je Zenit igral nekoliko boljšo obrambo ter si priigral devet točk prednosti. Nato pa je domačinom stekel met za tri. Pri Himkiju so zaporedoma zadeli štiri mete za tri in na odmor odšli s prednostjo ene točke. (37:36)

V drugem polčasu so imeli košarkarji Zenita veliko večjo željo, ki so jo pokazali predvsem pri skokih v napadu. Toda tudi gostje so prikazali dobro igro v obrambi. Imeli so 16 točk prednosti toda Himki je s pomočjo Alexeya Shveda prednost začel topiti. 

Ivan Korzhenevskiy/Euroleague Basketball via Getty Images

Domači so se trudili priti do izenačenja toda na koncu so se gostje iz Sankt Peterburga obdržali “nad vodo” ter tekmo končali z zmago.

Will Thomas je bil najučinkovitejši pri gostih. Dosegel je 20 točk k temu pa dodal še 8 skokov. Austin Hollins jih je dodal 15, Mateusz Ponitka 12. Pri Himkiju je 30 točk dosegel Alexey Shved k temu pa je dodal še pet ukradenih žog, šest asistenc ter sedem ukradenih žog. Janis Tima je za domače dodal 17 točk, dvomestno število pa je zabeležil še Jonas Jerebko z 10 točkami.