Slabe novice za Zvezdo – Himki premagal Real

Evroliga 16. Jan 202019:48 > 20:07
Mikhail Serbin/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Himkija, ki se s Crveno zvezdo najbolj zavzeto borijo za zadnjo vstopnico v končnico Evrolige, so na tekmi 20. kroga doma s 102:94 premagali Real Madrid. Madridčani so pogrešali Anthonyja Randolpha.

Predstavnik VTB lige nadaljuje z nekonstantnimi predstavami. Po porazih proti Zenitu in Valencii so tokrat pokazali povsem drug obraz in presenetili enega izmed glavnih favoritov za končni naslov, Real Madrid. Gostitelji so si odločilno prednost priigrali v prvem polčasu, pobudo pa prevzeli že sredi prve četrtine. Real v nadaljevanju ni nikoli prišel zares blizu, kraljevi klub pa je v določenem delu zadnje četrtine zaostajal celo za 24 točk. V končnici so se košarkarji Himkija pretirano sprostili, a njihova zmaga nikoli ni bila zares ogrožena.

Kot ponavadi je bil pri Himkiju najuspešnejši Aleksej Šved, ki je tokrat vpisal 21 točk. Šved je iz igre zgrešil le dva meta (3/3 za dve in 5/7 za tri), v statistiko pa vpisal še 13 podaj in pet skokov. Pri Realu je bil z 20 točkami najboljši Jordan Mickey.

Za Himki je to deveta zmaga v tej sezoni, z njo pa se je izenačil s Crveno zvezdo in Valencio. Rusi imajo v boju za osmo mesto tekmo več. Real z izkupičkom 15-5 zaseda drugo mesto.

Rezultati in trenutna lestvica.