EL: Bayern vnovič brez zmage, boljši tudi Olympiacos

Evroliga 17. Jan 202021:27 > 21:30
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Olympiacosa so v 20. krogu Evrolige premagali Bayern Munchen z 89:72 in še poglobili krizo Bavarcev. Žana Marka Šiška ni bilo v kadru Nemcev.

Bayern je bil konkurenčen do začetka zadnje četrtine, ko so imeli zgolj točko zaostanka. (54:53). Potem pa domači nanizali nekaj zaporednih točk in razlika je kmalu narasla na 20 točk. 

Najboljši strelec v dresu grške ekipe je bil Bolgar Sasha Vezenkov, ki je dosegel 20 točk in s tem dosegel tudi svoj osebni strelski izkupiček v Evroligi. Augustine Rubit je dodal 14 točk. Po 10 točk v vrstah zmagovalec pa so imeli še Koniaris, Printezis, Baldwin ter Paul

V vrstah Bayerna, ki jih s klopi še vedno vodi Oliver Kostić sta bila najboljša strelca Thomas Bray ter Vladimir Lučić. Oba sta dosegla po 15 točk. Dvomesten je bil še Greg Monroe, ki jih je dodal 11. 

Bayern tako še vedno ostaja zgolj pri šestih zmagah ob še 14 porazih in je tako na zadnjem mestu lestvice. Olympiacos je prišel do osme zmage in je zdaj na 12. mestu. Nemci bodo v naslednjem krogu doma gostili Maccabi, Olympiacos pa odhaja v Rusijo k Zenitu iz Saint Petersburga.